ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ: ΑΦΕΛΕΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ‘Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤA;


Συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για άλλη μια φορά το θέμα της λειτουργίας του αναψυκτηρίου «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ», ένα θέμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπόθεση προσωπική κανενός, καμιάς ομάδας, καμιάς παράταξης. Ήταν, είναι και θα είναι υπόθεση όλων των Καρδιτσιωτών.

Γι ‘ αυτόν τον σημαντικότατο λόγο, επιβάλλετε υπεύθυνη στάση, μια μοναδική και καθαρή πρόταση, δίχως υστεροβουλίες, πρόταση μακριά από παρασκήνια και μεθοδεύσεις.

Για άλλη μια φορά, φιάσκο, φαρσοκωμωδία, σε ένα θέμα που κατά περίεργο τρόπο, ενώ όλοι μας το θεωρούμε……πως το είπαμε κύριε Δήμαρχε;….ιστορία για τον τόπο μας, κεφάλαιο για την Καρδίτσα, ένα θέμα στο οποίο δεν χωράει, δεν του πρέπει και κανέναν δεν τιμά, η όποια πολιτική και μάλιστα παρασκηνιακή πολιτική.

Επιτέλους. Ξεκάθαρες κουβέντες, ειλικρινείς θέσεις, σταθερές απόψεις, υπεύθυνη στάση.

Κύριε Δήμαρχε, ποτέ δεν δήλωσα και δεν θα δηλώσω, άβουλο περιφερόμενο μικρό στρατιωτάκι, «ικανοποιώντας», τις όποιες άστοχες αυτό-διοικητικές σας κινήσεις, ή και ακόμη να δεχθώ να συναινέσω σε λαθεμένες ιστορικές αποφάσεις για την Καρδίτσα.

Επιτέλους ας σας γίνει κατανοητό πως η ενασχόλησή μας και η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει να κάνει με διάθεση προσφοράς, με υγιή πρόταση, με θετική συμμετοχή στο αύριο για τους συν-δημότες μας και όχι φυσικά με την διεκδίκηση και μόνο μιας «καρέκλας» αντιδημάρχου, όπως άγεστε και περιφέρεστε, διαλαλώντας το στην πόλη.

Δεν μπορώ και δεν ανέχομαι να ακούω τον Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Δήμαρχο τον οποίον στήριξα, τον Δήμαρχο με τον οποίον ξεκινήσαμε μαζί (κάτι που μόνιμα το ξεχνά), από την πρώτη ημέρα τον αγώνα για μια άλλου είδους ποιότητας ζωής, ανάπτυξης και ευημερίας στην Καρδίτσα, να παρουσιάζεται στο θέμα του «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ» με δυο προτάσεις!!!!!!

Είχαμε και έχουμε ως παράταξη κύριε Δήμαρχε μια και μοναδική πρόταση, αυτήν της Α.Ε. (την οποία επεξεργασθήκαμε και με όλους τους συναδέλφους και εκεί που έπρεπε) παράταξη την οποίαν εσείς κύριε Δήμαρχε την εκφράζεται, την οδηγείται, την εκπροσωπείται, εσείς και κανείς μα κανείς άλλος, μιας και από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας, θέλατε να πείσετε όλη την Καρδίτσα, πως ικανούς συνεργάτες δεν έχετε και πως αυτοδιοικητικά «αγνώμων» δεν είσαστε εκεί που εσείς μόνο γνωρίζετε.

Δεν μπορώ να δεχθώ μεθοδεύσεις για την τύχη του «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ» έτσι όπως παρουσιάσθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μπορώ να ακούω τον Δήμαρχο της πόλης να δηλώνει «έχουμε την λύση της Α.Ε. αλλά αν δεν περάσει, έχουμε και την λύση ιδιώτη»!!!

Σεβάστηκα απόλυτα τις όποιες προτάσεις ακούστηκαν, ακόμη και αυτή του ιδιώτη, πρόταση η οποία σαφώς και έχει τους λόγους της και μάλιστα όταν κατατίθεται από ικανά αυτοδιοικητικά στελέχη, όμως δεν μπορεί κύριε Δήμαρχο να σέρνεται η παράταξή μας πίσω από την συγκεκριμένη πρόταση και εσείς να παραμένετε αδρανής και απαθής!!!!!!

Να αποφασίσουμε εδώ και τώρα πως πρέπει να οδηγήσουμε τον Δήμο σε άλλους ρυθμούς, να φανούμε επιτέλους αντάξιοι της μεγάλης και τιμητικής εμπιστοσύνης των Καρδιτσιωτών πρώτα και πάνω απ’ όλα, ας μην απογοητεύσουμε άλλο την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του κύριε Δήμαρχε που τόσο απλόχερα και δυναμικά στήριξαν την πορεία νίκης και ελπίδας για τον Δήμο Καρδίτσας.

Σε καμία περίπτωση δεν θα χρεωθώ αποτυχημένες σας κινήσεις, τους είδους, σε καμία περίπτωση δεν θα συμμετάσχω στην κάθε ενέργειά σας η οποία έχει σκοπό τον διαμελισμό της ομάδας πλειοψηφίας, ποτέ και με τίποτα δεν θα είμαι συνεργάτης σας στην αναζήτηση ψήφων «ημετέρων» με τον τρόπο που τον επιχειρείτε, ποτέ και με τίποτα δεν θα δεχθώ την αντιπολίτευση να δημιουργεί θέματα από δικές μας ανεπάρκειες, λάθη, ατολμίες.

Αν δεν το κάνατε ήδη, επισκεφτείτε τους εργαζόμενους του «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ», εξηγείστε τους τα ανεξήγητα, υπολογίστε το κοινωνικό και οικονομικό κόστος των όποιων λαθεμένων προσωπικών σας ή «προτεινόμενων» λύσεων από εκεί όπου είστε αυτοδιοικητικά «εγκλωβισμένος» και κυρίως απολογηθείτε δημοσίως.

Κύριε Δήμαρχε, δεν είμαι μέλος καμιάς «ομάδας», όπως το «διαλαλείτε» (εσείς ξέρετε γιατί), ήμουν, είμαι και θα είμαι ο Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος ελεύθερα και δυνατά σκέπτεται, αγωνιά, ανησυχεί, προβληματίζεται, προτείνει.

Τώρα αν σας ενοχλεί που οι δικαιολογημένες ανησυχίες μου συμπίπτουν και βρίσκουν και άλλους συναδέλφους, για αυτό προβληματιστείτε εσείς και μάλιστα σοβαρά.

Αποστόλης Ξυδιάς

Δημοτικός Σύμβουλος

Πρόεδρος ΔΗΚΕΚ

Προηγούμενο άρθρο Αρδευτικά Σμοκόβου: Νέο γεφύρι της Άρτας;
Επόμενο άρθρο Παραμένει στο Δήμο Καρδίτσας η διαχείριση του Παυσιλύπου