Οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου


Με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών αφενός και Πολιτισμού αφετέρου, ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας ζητάει την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου, με σκοπό τη συνέχιση των σημαντικών δραστηριοτήτων του.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

  1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Θέμα:  Οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου Καρδίτσας.

Κύριοι Υπουργοί,

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Μουζακίου, ιδρύθηκε το 1975 από Αργιθεάτες που εγκαταστάθηκαν στον οικισμό Αργιθεατών, ύστερα από τις κατολισθήσεις που συνέβησαν στην Αργιθέα και την παραχώρηση των κατοικιών και της περιοχής από την πολιτεία.

Σκοπός της ίδρυσης του Συλλόγου είναι, μεταξύ άλλων, η δραστηριοποίηση για την λύση των προβλημάτων του οικισμού, η διατήρηση των ηθών και εθίμων της περιοχής τους, η πολιτιστική αναβάθμιση και φυσικά το ενδιαφέρον για την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Αργιθέα.

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Μουζακίου, στην διάρκεια της διαδρομής του είχε πάντα πλούσια δραστηριότητα και έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της περιοχής.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Σύλλογος Αργιθεατών έχει να επιδείξει μια σειρά από δραστηριότητες που συμβάλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Ενδεικτικά:

Συμμετοχή στα παναργιθεάτικα συνέδρια, συμμετοχή στα ανταμώματα Αργιθεατών, έκδοση εφημερίδας, πολιτιστικό τριήμερο, χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών, εκδήλωση με θέματα υγείας, καθιέρωση με επιτυχία της εκδήλωσης «Κούλουμα των Αργιθεατών» την Καθαρά Δευτέρα και του φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων που γίνεται στην αρχή του καλοκαιριού με παραδοσιακή μουσική και χορούς στην πλατεία του οικισμού Αργιθεατών στο Μουζάκι.

Η δραστηριότητα είναι μεγάλη, όπως και η προσπάθεια των μελών του Συλλόγου. Πέρυσι λειτουργούσαν εργαστήρι ζωγραφικής για τα παιδιά του Συλλόγου και για τα παιδιά της περιοχής Μουζακίου. Δυστυχώς ο Σύλλογος αναγκάστηκε να διακόψει αυτή τη δραστηριότητα λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Επειδή τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Αργιθεατών Μουζακίου δεν έχει ενισχυθεί οικονομικά από καμία πηγή του Δημόσιου ή ευρύτερου Δημόσιου τομέα,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Με ποιο τρόπο θα ενισχύσουν οικονομικά το Σύλλογο Αργιθεατών Μουζακίου, για να μπορέσει να συνεχίσει τις σημαντικές δραστηριότητές του.»

Προηγούμενο άρθρο Κοπή πίτας στο ΕΕΕΕΚ Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Παιδικές Βιβλιοθήκες κόβουν τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες τους!!!!