Αδύνατη η λειτουργία του Παυσιλύπου


Αδύνατη βάση του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα η λειτουργία του Παυσιλύπου από το Δήμο Καρδίτσας

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε γραπτό ερώτημα που υπέβαλε ο Δήμος.

Σχετικά με τη λειτουργία του Παυσιλύπου που θα απασχολήσει την Τρίτη, 20 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας ο Δήμαρχος κ. Δομ. Βερίλλης δήλωσε τα εξής:

1. Όπως είναι γνωστό με την μετατροπή της ΔΕΤΑΚ σε κοινωφελή επιχείρηση η διαχείριση του Παυσιλύπου πέρασε αυτοδικαίως από τις 25 Οκτωβρίου στο Δήμο Καρδίτσας, με ευθύνη του οποίου λειτουργεί μέχρι σήμερα. Για μας το Παυσίλυπο δεν είναι ένα απλό αναψυκτήριο, αλλά πρωτίστως ένα πολιτιστικό κέντρο, που καλύπτει τις ανάγκες φιλοξενίας εκδηλώσεων του Δήμου, αλλά και όλων των φορέων και είναι διαχρονικά ίσως το σημαντικότερο σημείο αναφοράς των Καρδιτσιωτών. Ένα τέτοιο σύμβολο της πόλης δεν έχουμε το δικαίωμα να το αντιμετωπίζουμε με ελαφρότητα ή να το χρησιμοποιούμε για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Έτσι, για να αποσαφηνιστεί το καθεστώς λειτουργίας του αναψυκτηρίου με βάση τις προβλέψεις του Νέου Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα υποβάλαμε εγγράφως ερωτήματα στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ απευθυνθήκαμε και στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

2. Την επίσημη απάντηση που λάβαμε από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών και για το οποίο ο Δήμαρχος Καρδίτσας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, αποκλείει τη δυνατότητα να λειτουργήσει το Παυσίλυπο από το νομικό πρόσωπο του δήμου με αυτοτελή υπηρεσιακή δομή και μας δίνει δύο διεξόδους:

Είτε τη λειτουργία του από μια δημοτική επιχείρηση είτε να εκμισθωθεί σε ιδιώτες υπό όρους.Για τη λειτουργία Δημοτικής επιχείρησης διαχείρισης του Παυσιλύπου απαιτείται οικονομοτεχνική μελέτη.

3. Εμείς έχουμε ήδη ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και έχουμε έτοιμη τη σχετική μελέτη. Κατά συνέπεια, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορούμε πλέον να συζητήσουμε διεξοδικά για το μέλλον του Παυσιλύπου, ώστε σε συνεννόηση και με τους κοινωνικούς φορείς να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση.

Μάλιστα, για την καλύτερη ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας ενόψει της αυριανής συνεδρίασης, ο Δήμαρχος ζήτησε κοινή συνάντηση.

Όμως αντί για κοινή συνάντηση, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έστειλε επιστολή, ενώ προχώρησε και σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, πριν την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την πεποίθηση ότι με δογματικές θέσεις και αγκυλώσεις δεν λύνονται προβλήματα όπως αυτό του Παυσιλύπου, αναμένουμε με ειλικρινές ενδιαφέρον όλες τις προτάσεις της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Προηγούμενο άρθρο Προσπάθησαν να διαρρήξουν κοσμηματοπωλείο
Επόμενο άρθρο Μια άμεση πρόταση για την ελεγχόμενη στάθμευση