Ιδρύθηκε Τράπεζα Αίματος Δημοσιογράφων


Θετική ανταπόκριση από φορείς του νομού και του ΚΕΣΝ στη εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι της Καρδίτσας, «ενισχύοντας» την νεοϊδρυθείσα Τράπεζα Αίματος.

Στην προσπάθεια των εκπροσώπων του τύπου, ανταποκρίθηκαν θετικά φορείς του νομού, οι οποίοι προσέφεραν εθελοντικά «10 λεπτά από το χρόνο τους».

Σημαντική ήταν η συμβολή του Αντινομάρχη Καρδίτσας κ. Γιώργου Παπάρα, καθώς και νέων του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας (ΚΕΣΝ), που συνεχίζοντας μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, συμμετείχαν ενεργά.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Διοικητής του ΚΕΣΝ Ρούσσου κ. Κων/νος Κατσιγαιννάκης, στο στρατό πραγματοποιούνται αιμοδοσίες οι οποίες πέραν της κάλυψης των αναγκών των στρατιωτικών μονάδων, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και σαν εκδήλωση συμβολής και συμπαράστασης του στρατού προς το κοινωνικό σύνολο, επιτρέπεται να δίνεται αίμα, από το στρατιωτικό προσωπικό προς όφελος ανθρώπων που κινδυνεύουν σε ομαδικά ατυχήματα, θεομηνίες ή σε κάποιες άλλες έκτακτες ανάγκες.

Το ΚΕΣΝ, ως ενεργό κομμάτι της κοινωνίας, πλέον των αιτημάτων που υπάρχουν καθημερινά από τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη αίματος και στους οποίους ανταποκρίνεται άμεσα και χωρίς καμία διάκριση, σε συνεργασία με το Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Βασίλη Γκοτσόπουλο και τον Διευθυντή του Τμήματος Αιμοδοσίας κ. Κώστα Αθανασίου, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες ανάγκες των συμπολιτών μας για αίμα, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των δημοσιογράφων της Καρδίτσας, για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος, συμμετέχοντας με τα στελέχη και τους στρατονόμους της 2008 Δ΄ΕΣΣΟ. 

Προηγούμενο άρθρο Η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση έκοψε την πίτα της
Επόμενο άρθρο Ο επιχειρηματικός κόσμος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες ανάπτυξης