Νέο πλήγμα στο εμπόριο ναρκωτικών στη Θεσσαλία


Νέο ηχηρό «πλήγμα» στους εμπόρους του «λευκού θανάτου» κατάφεραν οι αστυνομικές Αρχές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, μετά την περίπτωση σύλληψης του 35χρονου ημεδαπού την 13-1-2009, για κατοχή ποσότητας ηρωίνης βάρους εκατόν σαράντα τεσσάρων (144) γραμμαρίων. Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες της 14-1-2009, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας μετά την σύλληψη του προαναφερομένου ημεδαπού, ενεργώντας συντονισμένα και μεθοδικά και αξιοποιώντας κατάλληλα βάσιμες πληροφορίες περί εμπλοκής και ετέρου ημεδαπού, ηλικίας 49 ετών κατ. περιοχής Φαρσάλων Λάρισας, σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών στην περιοχή της Θεσσαλίας, προέβηκαν στη διενέργεια νομότυπης έρευνας στην οικία αυτού, στο Δ.Δ. Δενδρακίων του Δήμου Πολυδάμαντα Φαρσάλων Λάρισας, καθ’ όν χρόνο ο ίδιος απουσίαζε και στην οικία βρισκόταν ημεδαπή σύνοικός του, ηλικίας 25 ετών. Από την έρευνα, η οποία σημειωτέον διενεργήθηκε με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα σημεία της οικίας οι παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αντικείμενα και πειστήρια:

Α) Ηρωίνη συνολικού βάρους δύο κιλών, διακοσίων γραμμαρίων και διακοσίων χιλιοστών (2.200,2 γραμ.), σε αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.

Β) Αποξηραμένη ινδική κάνναβη σε φούντα, συνολικού βάρους πεντακοσίων εβδομήντα έξι γραμμαρίων και πεντακοσίων χιλιοστών (576.5 γραμ.), σε αυτοσχέδιες συσκευασίες και εντός μεταλλικής ταμπακιέρας.

Γ) Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι (ρέπλικα),

Δ) Ένα (1) αεροβόλο περίστροφο (ρέπλικα)

Ε) Δύο (2) φυσίγγια διαμετρήματος των 9 mm.

ΣΤ) Ένας κάλυκας φυσιγγίου διαμετρήματος 45 mm.

Z) Γυάλινο βάζο περιέχον πενήντα (50) μεταλλικά σφαιρίδια.

Η) Τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, δυναμικότητας ζύγισης έως (500) γραμ., (3) και (5) κιλά, αντίστοιχα.

Θ) Τρία  (3) μαχαίρια με μήκος λάμας 7, 10 & 10,5 εκατοστών αντίστοιχα, εκ των οποίων το ένα τύπου δρεπάνου.

Ι) Ένα (1) πτυσσόμενο  στιλέτο με μήκος λάμας 11 εκατοστών.

ΙΑ) Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.

Άπαντα τα προαναφερόμενα ανευρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν ως πειστήρια.

Ο φερόμενος δράστης διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται, ενώ η 25χρονη ημεδαπή συνελήφθη ως συνεργός και μετά τη συμπλήρωση της σχετικής δικογραφίας από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, θα παραπεμφθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Καρδίτσας. Σε νομότυπη έρευνα που επακολούθησε στην οικία της ανωτέρω συλληφθείσας στα Φάρσαλα τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημερομηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δέκα επτά και εν δεύτερον (17 ½) ναρκωτικά δισκία ήτοι :

Α) Δεκαέξι (16) ναρκωτικά δισκία RIVOTRIL των 05 mgr.

B) Μισό (1/2) ναρκωτικού δισκίου TAVOR, των 2,5 mgr.

Γ) Ένα (1) δισκίο αγνώστου προελεύσεως – πιθανόν ναρκωτικής ουσίας,

καθώς επίσης συσκευασία περιέχουσα άγνωστης προέλευσης καφέωχρη ουσία, (πιθανόν ναρκωτική)  σε σκόνη, βάρους 0,5 γραμ.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω ποσότητες αντιστοιχούν σε μεγάλο αριθμό δόσεων (πλέον των 30.000), τις οποίες οι δράστες θα διοχέτευαν στην «αγορά» της Θεσσαλίας, από την πώληση των οποίων θα απεκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά. Τα πρόσφατα περιστατικά καταδεικνύουν την βαρύτητα που αποδίδεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας στην πάταξη της σύγχρονης μάστιγας και στην προστασία της νεολαίας γενικότερα, καθώς και τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται προς την κατεύθυνση αυτή από τους αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενέργειες οι οποίες θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και το  επόμενο χρονικό διάστημα. Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν από τον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας κ.  Βασίλη Χαλάτση και τον Διευθυντή του Τμήματος Ασφαλείας κ. Θωμά Βαλομάνδρα σε νέα συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.

Προηγούμενο άρθρο Η οδική συμπεριφορά είναι στοιχείο του πολιτισμού μας
Επόμενο άρθρο «Πρόβα τζενεράλε» για τις 20 Ιανουαρίου