Απάντηση Ρόβλια για την θεώρηση βιβλιαρίων Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Μουζακίου-Αργιθέας


Ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας είχε υποβάλει την 16-12-2008 Ερώτηση προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με την οποία ανέδειξε αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου, σύμφωνα με το οποίο οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ της περιοχής Μουζακίου-Αργιθέας αντιμετωπίζουν πρόβλημα από την αναδιάρθρωση του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, με την υπαγωγή των περιοχών αυτών στον ΟΑΕΕ Τρικάλων, οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται ακόμη και για μια απλή θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας τους, αφού είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στα Τρίκαλα αφήνοντας τουλάχιστον για μια ημέρα τις επιχειρήσεις τους.

Στην απάντηση της υπουργού κας Πετραλιά (αρ. πρωτ. Φ.90022/33020/3252/9-1-09) με αφορμή την Ερώτηση του κ. Ντίνου Ρόβλια, αναφέρεται ότι το θέμα επανεξετάστηκε και ήδη αποφασίστηκε να μεταβεί συνεργείο υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΑΕΕ Τρικάλων στις εν λόγω περιοχές μετά την 15-1-2009, για επιτόπια εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Με την εξέλιξη αυτή οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ περιοχής Μουζακίου-Αργιθέας απαλλάσσονται από μια ταλαιπωρία που τους επιφύλασσε ο πρόχειρος σχεδιασμός του Οργανισμού.

Ο κ. Ντίνος Ρόβλιας, κατ’ αρχήν ικανοποιημένος από την θετική αυτή εξέλιξη, δήλωσε ότι θα πρέπει για το θέμα αυτό να υπάρχει παρακολούθηση και να αντιμετωπίζονται – σε μόνιμη βάση και άμεσα – όλες οι πιθανές δυσκολίες που προκαλούνται στους ασφαλισμένους των περιοχών Μουζακίου – Αργιθέας, λόγω της συγκεκριμένης αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΕ.

Προηγούμενο άρθρο Εισαγωγή μαθητών στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ & πρόσληψη εκπαιδευτικών
Επόμενο άρθρο Επισκέψεις Νομάρχη στις Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης