Β. Τσιάκος: “Ο κ. Αλεξάκος – δυστυχώς για αυτόν – αδυνατεί να καταλάβει ότι η κοινωνία τον έχει ξεπεράσει”


Σκεφτήκαμε αν θα έπρεπε να απαντήσουμε δεύτερη φορά στο νέο μυθιστορηματικό κείμενο του κ. Αλεξάκου. Ο κ. Αλεξάκος πάνω από όλα, με την επιμονή του, αποδεικνύει πως δεν μπορεί να ζήσει χωρίς δημοσιότητα. Για αυτό επειδή δεν έχει κάτι ουσιαστικό να πει ή να προτείνει, αναζητεί τρόπους να απασχολεί τις στήλες των ΜΜΕ.

Κατηγορεί εμάς για επικοινωνιακή τακτική, ο άνθρωπος που επί των ημερών του στη Νομαρχία με το μόνο που ασχολήθηκε ήταν η επικοινωνία! Ο κ. Αλεξάκος θα πρέπει να δεχθεί την μεγάλη ήττα που υπέστη, στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση. Η κοινωνία τον έχει προσπεράσει και ο ίδιος μοιάζει να μην το καταλαβαίνει.  Προσπαθεί ακόμη και σήμερα να εμφανιστεί ως «αναμορφωτής» που επί των ημερών του συντελέσθηκε «σπουδαίο έργο». Ο κ Αλεξάκος οφείλει να καταλάβει πως δεν άλλαξε τον ρου της ιστορίας όπως  ο ίδιος πιστεύει. Υπήρξε ένας νομάρχης που δεν κατάφερε, ούτε καν να επανεκλεγεί όπως οι προκάτοχοι του. Δυστυχώς για αυτόν, ο κόσμος της Καρδίτσας εδώ και καιρό έχει συνειδητοποιήσει, τα πενιχρά πεπραγμένα του.  Του επισημάναμε και σε προηγούμενες απαντήσεις πως θα μπορούσε να βρίσκεται στην δημοσιότητα, καταθέτοντας ουσιαστικές προτάσεις και όχι κατασκευάζοντας γραφήματα και παραστάσεις, σαν να είναι φοιτητής της στατιστικής. Γραφήματα που στη συνέχεια, τα χρησιμοποιεί για να στηρίξει την κακόπιστη κριτική του.

Και ας έρθουμε στις λειτουργικές δαπάνες, θέμα που φαίνεται πως ενοχλεί ιδιαίτερα τον πρώην νομάρχη, καθώς η σύγκριση με τη σημερινή πραγματικότητα, αποβαίνει εις βάρος του. Οι αριθμοί λένε ότι στη διετία 2011 – 2012 καταφέραμε και ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΑΜΕ 872.000 ευρώ. Ποσό το οποίο και πάλι επενδύθηκε προς όφελος των πολιτών της Καρδίτσας. Αυτό συνιστά μια τεράστια μείωση των λειτουργικών δαπανών και δεν αποδίδεται όπως υποστηρίζει ο κ. Αλεξάκος, στην μείωση του προσωπικού, αλλά στη συνετή και προσεκτική διαχείριση που κάναμε όπως και στις ενέργειες, για μεταστεγάσεις και συστεγάσεις υπηρεσιών. Η μείωση του προσωπικού, ελάχιστα επηρέασε τα λειτουργικά κόστη. Και επειδή ο κ Αλεξάκος κάνει πως δεν καταλαβαίνει και δημιουργεί στατιστικές περί κόστους ανά υπάλληλο (πρωτοφανές ατόπημα), θα αναφερθούμε σε ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό ότι το λειτουργικό κόστος στο μεγαλύτερο μέρος, δεν σχετίζεται με τον αριθμό των υπαλλήλων αλλά με απόλυτους αριθμούς. Αν σε μια υπηρεσία που έως τώρα υπηρετούσαν 10 άτομα συνταξιοδοτηθούν οι 2 θα μειωθεί και πόσο το λειτουργικό κόστος; Και για να μην κουράζεται με γραφήματα ο κ Αλεξάκος του εξηγούμε: η υπηρεσία για να λειτουργήσει με τους εναπομείναντες υπαλλήλους θα χρειασθεί το ίδιο ενοίκιο, την ίδια θέρμανση, την ίδια ηλεκτρική ενέργεια, αναλώσιμα κ.λπ. όπως και πριν με τους 10 υπαλλήλους. Η στατιστική του λοιπόν στηρίζεται εξ αρχής σε λάθος παραδοχές και καταλήγει φυσικά σε λάθος συμπεράσματα. Και επειδή οι αριθμοί, ανάλογα με το πώς χρησιμοποιούνται, άλλες φορές λένε την αλήθεια και άλλες όχι, ο κ. Αλεξάκος τους χρησιμοποιεί για να ψεύδεται.

 

Υ.Γ. : Για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να επανέλθουμε στο θέμα.

Προηγούμενο άρθρο Κοπή πίτας του Α.Ο Μυρίνης
Επόμενο άρθρο Νίκος Μιχαλάκης : «Ανεπαρκής η στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό»