Το Σπίτι της Αγάπης έκοψε την πίτα του


Έντεκα χρόνια λειτουργίας μετρά από το Σπίτι της Αγάπης Καρδίτσας, το οποίο με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, έκανε και τον απολογισμό του έργου του τελευταίου χρόνου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Κύριλλος ο οποίος ευλόγησε την πίτα και ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους ιερείς αλλά και τις εθελόντριες κυρίες που προσφέρουν απλόχερα το χρόνο τους προκειμένου να βοηθήσουν όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. Τις χαρακτήρισε «αγγέλους αγάπης» και ευχήθηκε αυτή η ανιδιοτελείς προσφορά να έχει και συνέχεια.

Απολογισμός έργου

Τον απολογισμό του έργου του Σπιτιού της Αγάπης Καρδίτσας, έκανε ο συντονιστής του π. Ευάγγελος Κάμπας, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Το σπίτι της αγάπης της πόλεώς μας λειτούργησε το 2008 για 33 εβδομάδες με το εθελοντικό προσωπικό τις μόνιμες 50 με 55 εθελόντριες

που καθημερινά διαβαίνουν το κατώφλι αυτού του χώρου με τις 1339 εν συνόλω παρουσίες των.  Σ’αυτόν λοιπόν το χώρο το δεύτερο σπίτι για πολλούς μας και αυτή τη χρονιά που πέρασε, παρ’ όλο της παγκοσμίους οικονομικής κρίσεως ο περιούσιος και φιλόχριστος λαός της πόλεώς μας αλλά και της επαρχίας μας εμπιστεύθηκε τον οβολόν του και τα τρόφιμα γι’αυτούς τους ενδεείς και ταλαιπωρημένους ανθρώπους, τους έχοντας ανάγκη για ένα πιάτο φαγητό. Τους ευχαριστούμε για μια εισέτι φορά και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και αυτή την καινούρια χρονιά προσφέροντας εαυτούς μας για τον συνάνθρωπό μας. Σιτίζονται 70 οικογένειες που αντιστοιχούν σε 110-120 ημερήσιες μερίδες φαγητού. Το 2008 δώσαμε 19.033 μερίδες φαγητό. Δεχθήκαμε 53 προσφορές για δωρεάν τραπέζια και χορηγήσαμε σε τρόφιμα δέματα που αντιστοιχούν σε 1.149,50 κιλά. Κόπηκαν 350 γραμμάτια εισπράξεως ήτοι έσοδα 60.300,15 ευρώ. Κόπηκαν τιμολόγια – πληρωμές 160, ήτοι έξοδα 36.863,78 ευρώ. Αποθεματικό υπόλοιπο 23.436,37 ευρώ. Σεβασμιώτατε διερμηνεύοντας τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού όλων μας που προσφέρουμε εθελοντισμό ευχόμεθα ο Θεός να χαρίζει υμάς υγείαν και μακροημέρευση επ’αγαθώ του ποιμνίου σας. Δώστε μια ευχή και για τούτη την καινούρια χρονιά να είναι δημιουργική και να φέρει καινούριες εθελόντριες. Το σπίτι αυτό το έχει ανάγκη. Έστω και μιας ώρας προσφορά την εβδομάδα είναι πολύ σημαντικό.  

Προηγούμενο άρθρο Πως λέγεται;
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας των υπαλλήλων του Δ. Μητρόπολης