Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τίμησε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα


Τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Καρδίτσας θέλησε να τιμήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Κύριλλος γι’αυτό το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα στο κέντρο «Κήπος» στο Αρτεσιανό. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του και τόνισε πως η συγκεκριμένη δουλειά είναι πολύ δύσκολη και από την καθαριότητα μιας πόλης φαίνεται ο πολιτισμός αυτής και των κατοίκων της. Στη συνέχεια μαζί με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βερίλλη, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στη οποία προσέθεσαν ακόμη ένα φλουρί -προσφορά του ιδίου του Σεβασμιωτάτου-, το οποίο αντιστοιχούσε σε τριήμερη άδεια για τον τυχερό. Το φλουρί «της αδείας» πέτυχε η κ. Τριανταφύλλου Τασία, ενώ το φλουρί που αντιστοιχούσε σε ένα ανδρικό ρολόι χειρός «έπεσε» στον ανήλικο γιο του κ. Βασίλη Τοπούζη.

Ο κ. Βερίλλης

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης στο σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλος προς τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου τόνισε τα εξής:

«Σεβασμιότατε,

Η σημερινή σας πρωτοβουλία να παραθέσετε γεύμα στους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας και να ευλογήσετε την κοπή της πίτας, είναι μία ακόμα εκδήλωση του ενδιαφέροντός σας προς τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, τους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας.

Είναι γνωστό, το αμέριστο και ειλικρινές ενδιαφέρον σας για όλους μας που χαρακτηρίζει την δράση και το έργο σας, τις δεκαετίες που διακονείτε την τοπική μας Εκκλησία. Βρίσκεστε πάντα δίπλα μας σε κάθε ευτυχισμένη ή δύσκολη στιγμή, αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματά μας, πολύτιμος σύμβουλος και οδηγός μας στη ζωή.

Σε κάθε επικοινωνία μου μαζί σας διαπιστώνω το πόσο ενδιαφέρεστε για τα θέματα του Δήμου και την μεγάλη διάθεσή σας να βοηθήσετε με όλες σας τις δυνάμεις στην επίλυση προβλημάτων. Η συνεργασία μας είναι άριστη, συνεχής και εποικοδομητική, ενώ ήδη έχουμε λάβει πολλές κοινές πρωτοβουλίες για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και είμαι βέβαιος πως θα λάβουμε ακόμα περισσότερες στο μέλλον.

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να σας ευχαριστήσω για την  κίνησή σας αυτή που είναι μια ηθική επιβράβευση για τους εργαζόμενους και είμαι σίγουρος ότι τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν με μεγαλύτερο ζήλο την εργασία τους για να απολαμβάνουμε όλοι μας μια πιο καθαρή πόλη και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αγαπητοί εργαζόμενοι,

Στο ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς θέλω να ευχηθώ σε όλους σας υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ό,τι καλύτερο στη ζωή σας. Ας ευχηθούμε όλοι μαζί να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα και να υπάρξει ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

 Είναι γεγονός οτι καθημερινά και κάτω από δύσκολες συνθήκες εργάζεστε  για την καθαριότητα της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, ενώ στα πλαίσια της διαδημοτικής συνεργασίας φροντίζετε και για την αποκομιδή των απορριμμάτων από την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα προστατεύοντας το περιβάλλον και το πολύτιμο οικοσύστημά της.

Ένα έργο πολύ σημαντικό που το προσφέρετε πρώτα από όλα σε σας και τα παιδιά σας, αφού ο «Δήμος», η «πόλη» είμαστε όλοι εμείς. Ό,τι προσφέρει ο καθένας από το πόστο του γίνεται για να απολαμβάνουμε όλοι μας ως δημότες μια καλύτερη ποιότητα  ζωής.

Γι’ αυτό και θα ήθελα να σας καλέσω να μεγιστοποιήσετε την προσπάθειά σας για την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της πόλης και των Τοπικών Διαμερισμάτων.

Το επίπεδο της καθαριότητας δεν εξαρτάται όμως μόνο από τη δική σας προσπάθεια. Είναι πρώτα από όλα θέμα παιδείας και μας αφορά όλους ως δημότες που μπορούμε να συμβάλλουμε και να διευκολύνουμε το έργο της υπηρεσίας.

Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και την πόλη μας.»

Προηγούμενο άρθρο Θα συνεχιστεί και το 2009 το πρόγραμμα στοματικής υγείας
Επόμενο άρθρο Κοπή βασιλόπιτας του Κ.Α.Π.Η. Παλαμά