Αντίθετη η ΤΕΔΚ με επικείμενη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων


Συνεχίζονται τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ κλπ.

Στην πρώτη συνεδρίαση για το νέο έτος της ΤΕΔΚ συζητήθηκε το σοβαρότατο πρόβλημα που πρόκειται να δημιουργηθεί στα οικονομικά του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα των τουριστικών «Καποδιστριακών» Δήμων της Περιφέρειας, αν προωθηθεί η ψήφιση από τη Βουλή της Κυβερνητικής εξαγγελίας που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό για τη μείωση του ποσοστού του τέλους παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5%. Το σύνολο των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Καρδίτσας και των Δημάρχων του Νομού εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους και κάλεσαν τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης να αναθεωρήσουν την εισήγησή τους προς τον Πρωθυπουργό, όπως  επίσης κάλεσαν τον Υπουργό Εσωτερικών να μη συνυπογράψει ενδεχόμενο σχέδιο νόμου για τη μείωση του ποσοστού του τέλους  παρεπιδημούντων.

 Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Μουζακίου  κ.Κωτσός θα συμμετέχει στην προγραμματισμένη σύσκεψη των Προέδρων των ΤΕΔΚ της χώρας στην Αθήνα κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της ΚΕΔΚΕ Κακλαμάνη, όπου και θα μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. της ΤΕΔΚ.

Συνέχιση των προγραμμάτων

Ενημέρωση για τη θετική εξέλιξη αναφορικά στα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Γ’ ΚΠΣ, έκανε στο σώμα ο Πρόεδρος κ. Κωτσός. Συγκεκριμένα ανέγνωσε την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αναφέρει τα εξής: «Με την Α.Π. 53562/28-8-08 εγκύκλιό μας, γνωρίσαμε ότι οι υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το προσωπικό που απασχολείται στα ήδη εκτελούμενα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας και ΚΗΦΗ του Γ’ ΚΠΣ θα παραταθούν μέχρι 31-12-08 υπό τη ρητή επιφύλαξη ότι δεν θα έχει εν τω μεταξύ ενεργοποιηθεί με διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας η εφαρμογή των προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού ΠΛαισίου Αναφοράς που θα το υποκαταστήσουν. Επειδή οι διαδικασίες ενεργοποίησης των ανωτέρω προγραμμάτων δεν έχουν ολοκληρωθεί σας γνωρίζουμε ότι οι συμβάσεις του υπάρχοντος προσωπικού παρατείνονται πέραν την 31ης – 12- 2008 και μέχρι της έναρξης εφαρμογής των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που θα τα υποκαταστήσουν. Η έναρξη εφαρμογής θα τεκμηριώνεται με διαπιστωτική πράξη του οικείου Γ.Γ. της Περιφέρειας, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 15 της αριθμ. Οικ. 60292/2158/2008 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1724/Β). Επισημαίνεται ότι για την ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού αυτού δεν απαιτείται έγκριση του  Γ.Γ. της οικείας Περιφέρειας».

Προηγούμενο άρθρο Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τ.Δ. Παλαιοκκλησίου
Επόμενο άρθρο ΡΟΥΓΚΑΤΣΑΡΙΑ στην Πορτίτσα του Δήμου Μητρόπολης