Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Παλαμά


Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στο δήμο Παλαμά, τις οποίες οργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός (ΔΟΠΑΠΑΠ) με τη συνεργασία τοπικών συλλόγων. Χθες, παραμονή Χριστουγέννων, γέμισαν οι δρόμοι του Παλαμά από παιδιά που μετέφεραν το μήνυμα της Γέννησης του Χριστού από σπίτι σε σπίτι και στα καταστήματα της πόλης. Ομάδες παιδιών επισκέφτηκαν και το δημαρχείο όπου έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο δήμαρχο και τους αντιδημάρχους.

Ταυτόχρονα, μια χαρμόσυνη ατμόσφαιρα δημιούργησε η Φιλαρμονική Ορχήστρα το δήμου, που έπαιξε στο κέντρο της πόλης κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το μουσικό ξεκίνημα έγινε στο γραφείο του δημάρχου, όπου η Φιλαρμονική έπαιξε «Καλήν ημέραν άρχοντες», «Τρίγωνα κάλαντα», κ.ά.

Παρόντες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρ. Βαϊόπουλος και οι αντιδήμαρχοι κ. Θ. Πέτρου-Τατσιός και Αντ. Θεοδώρου.

 

Η φωταγώγηση

Παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε το βράδυ του Σαββάτου, πολλοί ήταν εκείνοι που παραβρέθηκαν στην κεντρική πλατεία του Παλαμά, όπου έγινε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου Δένδρου από το δήμαρχο κ. Πατσιαλή, γεγονός που σηματοδότησε και την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Παλαμά (με τη συμμετοχή και μαθητευόμενων παιδιών) και τα χορωδιακά τμήματα (Παιδικό και Νεανικό) του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για άλλη μια φορά, πλημμυρίζοντας την παγερή ατμόσφαιρα με χριστουγεννιάτικους ήχους και μελωδίες. Κάλαντα και τραγούδια των ημερών ζέσταναν τις καρδιές του κόσμου, σε μια βραδιά γεμάτη φως, χαρά και ευτυχία…

Παρόντες, εκτός του δημάρχου κ. Πατσιαλή, ήταν ο αιδεσιμότατος π. Χαράλαμπος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρ. Βαϊόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ.  Αντ. Θεοδώρου, οι πρόεδροι του ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Απ. Τσερέπης και της ΔΕΥΑΠ κ. Γ. Πέτρου, κ.ά.

 

Επόμενες εκδηλώσεις

** Την επομένη των Χριστουγέννων, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, στις 6μμ, θα γίνει προβολή της παιδικής ταινίας «Το πολικό εξπρές» στο Μουσών Μέλαθρον από την ομάδα της Κινηματογραφικής Λέσχης Παλαμά.

** Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της κοινότητας Μάρκου, όπου εκτός των άλλων θα συμμετέχουν οι χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά υπό τη διεύθυνση της κ. Λιάνας Μίσσα, καθώς και ο Φ.Ο. Καρδίτσας.

** Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα αναβιώσει το έθιμο της Γουρουνοχαράς, στην κεντρική πλατεία του Προαστίου, εκδήλωση που θα περιλαμβάνει πολύ φαϊ, πιοτό, μουσική, χορό και ανεξάντλητο κέφι…

Προηγούμενο άρθρο Μαγευτική μουσικοχορευτική βραδιά στο Κινηματοθέατρο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5ΜΗΝΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - Πιθανότατα τη Δευτέρα 31 Δεκέμβρη η πληρωμή τους