Nέα εργαστήρια στο τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Υπεγράφη η υπουργική απόφαση από τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρο Ταλιαδούρο.  

Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρο Ταλιαδούρο, η Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «Ίδρυση Εργαστηρίων στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καθορισμός του εσωτερικού τους κανονισμού».

Ειδικότερα, Ιδρύονται στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών και Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα παρακάτω εργαστήρια:

  • 1. «Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών» το οποίο εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες στα γνωστικά αντικείμενα της Φυσιολογίας Ζώων, Βιοχημικής Τοξικολογίας και Φυσιολογίας της Άσκησης
  • 2. «Εργαστήριο Γενετικής, Συγκριτικής και Εξελικτικής Βιολογίας» το οποίο εξυπηρετεί διδακτικές και ερευνητικές ανάγκες στα γνωστικά αντικείμενα της Γενετικής, Εξελικτικής Βιολογίας, Μοριακής Οικολογίας, Αναπτυξιακής Βιολογίας και Συγκριτικής Βιολογίας Ζωικών Οργανισμών, όπως αυτά εφαρμόζονται στις Βιολογικές Επιστήμες.

Κάθε εργαστήριο έχει ως σκοπό:

  • Την κάλυψη σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο των διδακτικών και ερευνητικών αναγκών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθώς και άλλων ακαδημαϊκών μονάδων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε θέματα του κάθε εργαστηρίου.
  • Τη συνεργασία κάθε μορφής με κέντρα ερευνών και ακαδημαϊκά ιδρύματα της ημεδαπής και της αλλοδαπής, εφόσον οι επιστημονικοί στόχοι, συμπίπτουν, συμβαδίζουν και αλληλοσυμπληρώνονται με εκείνους κάθε εργαστηρίου.
  • Τη διοργάνωση επιστημονικών διαλέξεων, ημερίδων, σεμιναρίων, συμποσίων, συνεδρίων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων, καθώς και την πραγματοποίηση δημοσιεύσεων και εκδόσεων.

Αναμένεται η Υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τον συναρμόδιο Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικόλαο Λέγκα και η δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο κ. Ταλιαδούρος σε δηλώσεις του σημείωσε:

«Με την ίδρυση των νέων αυτών εργαστηρίων ενισχύεται το ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και ο εκσυγχρονισμός των Ιδρυμάτων μας ώστε να παρέχονται στους αποφοίτους μας όλα τα εφόδια που θα χρειαστούν στη σύγχρονη κοινωνία της συνεχούς εξέλιξης και της τεχνολογίας».

Προηγούμενο άρθρο H Ελεγχόμενη στάθμευση, το κυκλοφοριακό και η Δημοτική αρχή
Επόμενο άρθρο Τελείωσε ο αναδασμός του αμπελώνα Καλλίθηρου