Προβλήματα σε Μουζάκι & Αργιθέα από την αναδιάρθρωση του ΟΑΕΕ


Με δύο Ερωτήσεις του προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας φέρνει στη Βουλή προβλήματα που έχουν ανακύψει στους κατοίκους των περιοχών του Μουζακίου και της Αργιθέας, ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.

Η υπαγωγή της περιοχής στον ΟΑΕΕ Τρικάλων υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να απομακρύνονται από την εργασία τους ακόμη και για μια απλή θεώρηση στο βιβλιάριο ασθενείας τους.

Επίσης η πρόθεση της διοίκησης του ΟΑΕΕ  να μη συμπεριλάβει στον νέο κατάλογο ιατρών την επί σειρά ετών ιατρό καρδιολόγο, την μόνη που έχει έδρα το Μουζάκι, βρίσκει αντίθετους όλους τους ασφαλισμένους, λόγω της ταλαιπωρίας που θα υφίστανται για να μεταβούν στα Τρίκαλα προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Αφορμή για τις Ερωτήσεις του κ. Ρόβλια υπήρξαν δύο επιστολές του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου.

Το πλήρες κείμενο των δύο Ερωτήσεων έχει ως εξής:

ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Θέμα:  Προβλήματα στους κατοίκους των περιοχών Αργιθέας και Μουζακίου του Νομού Καρδίτσας λόγω της αναδιάρθρωσης του ΟΑΕΕ

Κυρία Υπουργέ,

Η αναδιάρθρωση των ασφαλιστικών ταμείων και συγκεκριμένα του ΟΑΕΕ, προκαλεί προβλήματα και στον Νομό Καρδίτσας, ιδιαίτερα δε στους κατοίκους των περιοχών Μουζακίου και Αργιθέας.

Η υπαγωγή των περιοχών Μουζακίου και Αργιθέας Καρδίτσας στον ΟΑΕΕ Τρικάλων, υποχρεώνει τους κατοίκους των περιοχών αυτών να μεταβαίνουν στα Τρίκαλα για την θεώρηση των βιβλιαρίων τους. Λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι σχεδόν το σύνολο των ασφαλισμένων είναι αυτοαπασχολούμενοι, γίνεται αντιληπτό ότι θα πρέπει να κλείνουν την επιχείρησή τους για μία απλή θεώρηση. Σχετική είναι η διαμαρτυρία με αρ. πρωτ. 424/11-12-2008 του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου.

Η κατάσταση έχει και το χαρακτήρα επείγοντος, δεδομένου ότι αφενός τα βιβλιάρια του 2009 πρέπει να θεωρηθούν μέσα στις αμέσως προσεχείς λίγες ημέρες, αφετέρου στα Τρίκαλα υπάρχει πληθώρα ασφαλισμένων που συνωστίζονται για το σκοπό αυτόν.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Με ποιο τρόπο θα επιλύσει άμεσα το πρόβλημα.»

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Θέμα: Κατάλογοι Ιατρών του ΟΑΕΕ

Κυρία Υπουργέ,

Η ενέργεια των υπευθύνων του ΟΑΕΕ να μη συμπεριλάβουν στον κατάλογο Ιατρών του Οργανισμού για την περιοχή Μουζακίου Καρδίτσας, την επί σειρά ετών Ιατρό Καρδιολόγο, την μοναδική που έχει έδρα στο Μουζάκι, δημιουργεί δυσάρεστα δεδομένα για τους ασφαλισμένους της περιοχής, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στα Τρίκαλα για να εξυπηρετηθούν.

Σχετική με το θέμα είναι η με αρ. πρωτ. 425/11-12-2008 επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Εάν θα μεριμνήσει για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και με ποιο τρόπο.»

Προηγούμενο άρθρο Σε τεχνοκράτες οι λύσεις για την ανάπτυξη του Νομού
Επόμενο άρθρο Η χριστιανική αγάπη δεν έχει σύνορα