Ο Δ. Καρδίτσας στην Επιτροπή για την «Πολιτιστική Μεσογειάδα»


Ο ενεργός ρόλος του Δήμου στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διοργάνωσης αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλη.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διοργάνωσης της «Πολιτιστικής Μεσογειάδας».

Στην κρίσιμη αυτή συνάντηση  συμμετείχε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης, όπως επίσης ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχ. Ταμήλος, οι αντιδήμαρχοι Λάρισας και Βόλου κ. κ. Ι. Οικονόμου και Απ. Φοινικόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Σοφ. Ψιλιανός, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων κ. Ερ. Νεόφυτο και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Επιτροπής κ. Φ. Κουτρουμπά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα επισημοποιήθηκε η ένταξη της Καρδίτσας και των Τρικάλων στην «Πολιτιστική Μεσογειάδα» και συζητήθηκαν τα περαιτέρω βήματα για την επιτυχία του μεγάλου εγχειρήματος.

Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε η συγκρότηση Επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τεσσάρων πρωτευουσών των θεσσαλικών νομών, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η  Επιτροπή θα έχει ως στόχο την επεξεργασία, αξιολόγηση και κοστολόγηση προτάσεων για την διαμόρφωση ενός επιχειρησιακού σχεδίου, προκειμένου να καταρτισθεί το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Μεσογειάδας με αντιπροσωπευτικές εκδηλώσεις και τη μεμονωμένων καλλιτεχνών και πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βερίλλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης και την ένταξη της Καρδίτσας στην Πολιτιστική Μεσογειάδα, επισημαίνοντας:

« Η Πολιτιστική Μεσογειάδα είναι ένας θεσμός που θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια και θα αρχίσει το 2009, αμέσως μετά το τέλος των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα.

Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους και με αυτή την έννοια δίνεται μεγάλη έμφαση στην πολιτιστική διάσταση των Μεσογειακών Αγώνων, κάτι που θα εκφράζεται μέσα από ένα πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο θα προβάλλει τις πολιτιστικές αξίες των λαών και στο οποίο η Καρδίτσα θα δώσει το δικό της στίγμα.

Ως Δήμος Καρδίτσας παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι στην ένταξή μας και στο αγωνιστικό σκέλος, ώστε να φιλοξενήσουμε και στην Καρδίτσας κάποια αγωνίσματα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή μας και δεν θα την αφήσουμε αναξιοποίητη.»

Προηγούμενο άρθρο Ο Νομάρχης στον Παλαμά, στα πλαίσια καμπάνιας στήριξης της τοπικής αγοράς
Επόμενο άρθρο Τους πρώην Προϊσταμένους Εκπαίδευσης τίμησε η Διεύθυνση Π.Ε.