Ερώτηση Ρόβλια για τους 46 αγρότες του Πεδινού


Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας φέρνει στη Βουλή το θέμα των 46 αγροτών του Πεδινού, οι δηλώσεις καλλιέργειας των οποίων δεν προωθήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν τα δικαιώματά τους.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα:  Προβλήματα στην προώθηση των δηλώσεων καλλιεργειών αγροτών του Πεδινού Καρδίτσας.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Καρδίτσας, δεν προωθήθηκαν οι δηλώσεις καλλιέργειας 46 αγροτών του Πεδινού Καρδίτσας. Αποτέλεσμα είναι να καθίσταται αδύνατη επί του παρόντος η πληρωμή τους.

Αντιλαμβάνεστε ότι σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τους αγρότες, αλλά και γενικότερα για την οικονομία της χώρας, τέτοιου είδους λάθη πρέπει να διευκρινίζονται και να διορθώνονται άμεσα, αν βέβαια υπάρχει ευαισθησία, διότι οι αγρότες αυτοί κινδυνεύουν, αν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση, να μην «κάνουν Χριστούγεννα».

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Να ενημερώσει τη Βουλή λεπτομερώς για την αιτία της ως άνω καθυστέρησης και που αποδίδεται το σχετικό λάθος της μη προώθησης των δηλώσεων καλλιέργειας των 46 αγροτών του Πεδινού Καρδίτσας.

2. Να φροντίσει για την άμεση αποκατάσταση του θέματος, ώστε οι συγκεκριμένοι αγρότες να πληρωθούν οπωσδήποτε εν όψει Χριστουγέννων, αφού ουδεμία ευθύνη φέρουν οι ίδιοι.»

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση στον Πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ, κ Μπούτα
Επόμενο άρθρο Η ανάδειξη του προβλήματος των αγροτών Πεδινού είναι υποχρέωση μου