«Άλλαξε συνήθειες, σκέψου τοπικά»


 «Άλλαξε συνήθειες, σκέψου τοπικά», ήταν το μήνυμα των φορέων του Νομού που παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν την τοπική αγορά. Όλοι οι φορείς αναφέρθηκαν στις αρνητικές συγκυρίες που επηρεάζουν την αγορά και έκαναν λόγο για προσπάθεια που θα καταβληθεί ως προς την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.

Το μήνυμα του Νομάρχη Καρδίτσας κ.  Αλεξάκου ήταν να στηριχθεί η αγορά του Ν. Καρδίτσας αλλά και οι καταστηματάρχες να έχουν ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα, αναφέρθηκε επίσης στην έκδοση σχετικού φυλλαδίου (θα τυπωθούν 40.000 φυλλάδια) που όπως είπε θα μοιραστεί σε κάθε σπίτι και σε κάθε μαθητή, ενώ τόνισε ότι θα τυπωθούν αφίσες, θα υπάρξουν ραδιοφωνικά σποτς ενώ στο μέλλον και τηλεοπτικά. Οικονομικά η προσπάθεια στηρίζεται κατά 70% από τη Ν.Α. και 30% από την Α/θμια Αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κ. Ψημμένος σημείωσε ότι στόχος είναι να πειστούν οι καταναλωτές και να προτιμήσουν την τοπική αγορά όχι μόνο τις γιορτές αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Βασ. Ζησόπουλος μίλησε για αξιέπαινη πράξη σημειώνοντας ότι η καμπάνια μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία «συνείδησης φιλοτοπικισμού». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αγορά της Καρδίτσας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.

Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Κ. Μπράχος, υποστήριξε πως με την συνεργασία όλων μπορεί να επιτευχθεί κάτι καλό.

Ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασ. Νίκου σημείωσε ότι ο Δήμος ενδιαφέρεται για την τόνωση της τοπικής αγοράς και υπερθεμάτισε την καλή συνεργασία με τη Ν.Α., το ΕΒΕ και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σοφάδων κ. Χρ. Βλόντζος υποστήριξε ότι η πόλη των Σοφάδων διαθέτει μια πολύ καλή αγορά, υποστηρίζοντας ότι αρκετά προϊόντα πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές από πέρυσι.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου κ. Ηλία Γκαβαλέκας χαρακτήρισε τη συνεργασία των φορέων ως κίνηση προς της θετική κατεύθυνση, προτρέποντας τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να στηρίξουν τα τοπικά προϊόντα.

Τέλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παλαμά κ. Η. Γκιουλέκας σημείωσε πως αν δεν στηριχθούν οι τοπικές αγορές θα έρθουν ακόμη χειρότερες μέρες.

Προηγούμενο άρθρο Πληγή για το περιβάλλον οι παράνομες αμμοληψίες
Επόμενο άρθρο Η αρμοδιότητα για τις μελέτες