Η Καρδίτσα τίμησε τον Θεόδωρο Αντωνίου


Εντυπωσιακός ο συνθέτης και Μαέστρος, ομότιμος  καθηγητής του UNIVERSITY OF BOSTON (Η.Π.Α) Θεόδωρος Αντωνίου, σαγήνευσε τους ακροατές που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Ωδείου Καρδίτσας-Κων/νος Ευθυμιάδης, το περασμένο Σάββατο 29 Νοεμβρίου το βράδυ στα πλαίσια του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.   Μια ζωντανή μουσική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας ο Θεόδωρος Αντωνίου Πρόεδρος Γνωμοδοτικών Επιτροπών των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με Διεθνή βραβεία και το βραβείο του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο και την Ελληνική Δημοκρατία ενημέρωσε εξειδικευμένους και μη, για τις αδυναμίες του Ελληνικού μουσικού εκπαιδευτικού συστήματος.

   Ο Θεόδωρος Αντωνίου αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες στη σύγχρονη Ελληνική μουσική ζωή (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Επιτροπές Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών  κλπ) και οι περισσότεροι Έλληνες συνθέτες της νεότερης γενιάς υπήρξαν μαθητές του.

   Η ομιλία του “ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ” πλαισιώθηκε με ηχητικά παραδείγματα ενώ η τιμητική εκδήλωση συνοδεύτηκε από ένα DVD που έκανε το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης για να τον τιμήσει.

   Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βερίλλης ο οποίος και χαιρέτησε την παρουσία του Θεόδωρου Αντωνίου στην Καρδίτσα προσφέροντάς του  αναμνηστικά της Καρδίτσας.

   Τέλος τον Θεόδωρο Αντωνίου τίμησε το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας δια χειρός του Καλλιτεχνικού διευθυντή του Νίκου Ευθυμιάδη που του απένειμε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, την Τέχνη και την Μουσική.

   Η 3η προφεστιβαλική εκδήλωση του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσα εντυπωσίασε όλους τους φιλόμουσους  Καρδιτσιώτες και μη, που παραβρέθηκαν να ακούσουν αυτόν τον μεγάλο Καλλιτέχνη, μια από τις σημαντικότερες  προσωπικότητες της Τέχνης στην Ελλάδα σήμερα.

    Το Φεστιβάλ που γίνεται  υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος , του Δήμου Καρδίτσας , της Νομαρχίας Καρδίτσας και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη συνεχίζεται την Παρασκευή  26 Δεκεμβρίου 2008, την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στις 11.30 π.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο με την μεγάλη συναυλία και τους  διακεκριμένους σολίστ από  το Βελιγράδι που θα πραγματοποιήσουν ένα αφιέρωμα  στον Ιταλό συνθέτη  GIACOMO PUCCINI (1858-1924), τον οποίο τιμά φέτος όλος ο κόσμος για τα 150 χρόνια από την γέννησή του.

   Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στους G. PUCCINI( 150 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη), OL. MESSIEN (100 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη) και Σίμωνα Καρά (10 χρόνια από το θάνατό του).

Προηγούμενο άρθρο Επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός των προσκόπων
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καρδίτσας