Από…άνοιξη το Διοικητήριο Καρδίτσας


Την άδεια δημοπράτησης του έργου υπέγραψε το απόγευμα της Κυριακής ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γκούπας με την παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Δημ. Σιούφα.

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση -όλο τον προηγούμενο διάστημα- του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα αναφορικά με την κατασκευή του Διοικητηρίου Καρδίτσας και το απόγευμα της Κυριακής σε μια πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκούπα η δημοπράτηση του έργου. Παρόντες στην υπογραφή της δημοπράτησης του έργου ήταν επίσης ο Υφυπ. Παιδείας κ. Ταλιαδούρος, οι βουλευτές κ.κ. Τσιάρας και Αναγνωστόπουλος και πλήθος φορέων. Ο συνολικό προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 16 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11 εκ. προέρχονται από το ΕΑΠΝΑ 2  και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από ίδιους πόρους της Ν.Α. Καρδίτσας. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας θα εγκρίνει τους όρους της δημοπράτησης και το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί περίπου στα τέλη του Ιανουαρίου.

Ο κ. Σιούφας

Ο Πρόεδρος της  Βουλής κ. Σιούφας χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη ημέρα ιδιαιτέρως σημαντική για την Καρδίτσα, τόνισε: «Ύστερα από πολλές δεκαετίες είμαστε στην τελική ευθεία για το διοικητήριο που είναι κατάκτηση όλων των συμπολιτών αναμφίβολα όμως είναι έργο του πρώην και του νυν νομάρχη, των βουλευτών του νομού και κατέστη πραγματικότητα χάρη στο σημερινό Υπ. Ανάπτυξης κ. Φώλια. Ο νομός μας έχει μέλλον γιατί τον πιστεύουμε όλοι εμείς και κυρίως οι νέοι. Αν προσπαθούμε όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε πιο γρήγορα το μέλλον κοντά. Αυτή η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το φυσικό αέριο, η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στη Δυτ. Θεσσαλία, είναι πλέον εδώ. Η ΒΙΠΕ αποτελεί μια κατάκτηση, το υδροηλεκτρικό έργο του Σμοκόβου λειτουργεί, το πρόγραμμα «Πίνδος» δίνει πνοή στον ορεινό όγκο όπως και το πρόγραμμα ανάπτυξης της Αργιθέας. Μεγάλο απόκτημα είναι το διοικητήριο όπως και το αρχαιολογικό μουσείο που ελπίζω σύντομα να εγκαινιάσουμε. Όμως δεν θα πάψουμε ποτέ να διεκδικούμε όλο και περισσότερα αφού οι ανάγκες και ιδιαίτερα του τόπου μας δεν τελειώνουν ποτέ».

Προηγούμενο άρθρο Αριστερή πρόταση διεξόδου - Η ελληνική γεωργία σε κρίση
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Δημάρχου με τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου