Το 10o συνέδριο της ΟΓΕ ολοκληρώθηκε


[Της ΑΡΓΥΡΩΣ ΧΑΛΑΤΣΗ

Μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ και του συλλόγου γυναικών Ν. Καρδίτσας].

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 16 Νοέμβρη οι εργασίες του 10ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), μέλος της οποίας είναι και ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας.

Στο 10ο Συνέδριο επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας βασισμένης στο πλούσιο διάλογο, στη δημιουργική διάθεση και στην αποφασιστικότητα που μετέφεραν οι 67! τοποθετήσεις των γυναικών από κάθε περιφέρεια της χώρας.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε 32 χρόνια μετά την ίδρυση της ΟΓΕ, πήραν μέρος 506 σύνεδροι  και 58 παρατηρήτριες, αριθμός συμμετεχουσσών ιδιαίτερα μεγάλος για τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων. Σημαντική ήταν και η παρουσία αντιπροσωπειών γυναικείων κινημάτων από 19 χώρες που προέρχονταν απ’ όλες τις ηπείρους.

Κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων, το σώμα των συνέδρων ενέκρινε την ένταξη στην ΟΓΕ Ομάδων γυναικών και Συλλόγων. Αναλυτικές εισηγήσεις  έγιναν για όλα τα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες και όχι μόνο. Θέματα για την προστασία της μητρότητας και της αναπαραγωγικής διαδικασίας, τη γυναίκα μετανάστρια, την πορνεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την κακοποίηση, τον εθελοντισμό, τις ΜΚΟ, την εικόνα του σώματος  και πολλά ακόμα.

Στο κλείσιμο η  απερχόμενη πρόεδρος της ΟΓΕ, παρακίνησε τους συνέδρους να μεταφέρουν το γόνιμο προβληματισμό στην καθημερινή δραστηριότητα των συλλόγων της Ομοσπονδίας εκεί όπου ζει και δουλεύει «η γυναίκα του μόχθου».  Ο συντονισμός με το υπόλοιπο μαζικό λαϊκό κίνημα, η κινητοποίηση ειδικά των νέων γυναικών, η ανάπτυξη πιο έντονης πολιτιστικής δραστηριότητας, οι κύκλοι ιδεολογικών διαλέξεων για τα μέλη της ΟΓΕ, είναι ορισμένα από τα μέτρα με τα οποία η Ομοσπονδία επιδιώκει να φτάσει σε όλο και περισσότερες γυναίκες, με βελτιωμένη παρέμβαση.

Από το Συνέδριο προέκυψε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με 51 μέλη, 13μελές προεδρείο, ενώ πρόεδρος της ΟΓΕ επανεκλέχτηκε η Καλλιόπη Μπουντούρογλου. Ο Σύλλογος Γυναικών της Καρδίτσας είχε μια μαζική συμμετοχή στο συνέδριο και μέσα από ομιλίες των μελών του ανέδειξε τα προβλήματα των γυναικών της περιοχής.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΓΕ εκλέχτηκε η Αργυρώ Χαλάτση.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι περιοδείες των κλιμακίων της EOAΣK
Επόμενο άρθρο Με Βελβενδό Κοζάνης οι γυναίκες του Απόλλωνα