ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ – Τους οφείλονται συνολικά 9 εκ. ευρώ


Μακραίνει καθημερινά η λίστα των φαρμακευτικών συλλόγων που σταματούν την πίστωσή τους στον ΕΟΠΥΥ, λόγω υπέρογκων οφειλών και φόβων για επισφάλεια της δυνατότητας του Οργανισμού να τους πληρώσει. Έτσι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε 14 νομούς της χώρας, καταβάλλουν τοις μετρητοίς την αξία των φαρμάκων τους, προσδοκώντας κάποια στιγμή να πάρουν πίσω τη συμμετοχή του ασφαλιστικού τους οργανισμού. Ήδη σε κινητοποίηση βρίσκονται από τις 10 Αυγούστου οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Εύβοιας και Φλώρινας, από τις 16 Αυγούστου οι Σύλλογοι Γρεβενών, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου στην Κρήτη, Μαγνησίας, Κορίνθου, Αργολίδας και Κυκλάδων. Από χθες Δευτέρα 20 Αυγούστου ξεκίνησαν άρση της πίστωσης οι Σύλλογοι Κέρκυρας και Κοζάνης και από αύριο Τετάρτη 22 Αυγούστου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης.

 

Στην Καρδίτσα

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Καρδίτσας ωστόσο, δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι στάση θα κρατήσει απέναντι σ’ αυτό το πρόβλημα που φαίνεται να είναι αδιέξοδο. Χθες το βράδυ το Δ.Σ. του Συλλόγου συνεδρίασε με μοναδικό θέμα την κατάρτιση εισήγησης για τη Γενική Συνέλευση του Σώματος που θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Κιέριον. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γιάννη Γκορτσίλα οι οφειλές του Οργανισμού στους φαρμακοποιούς όλου του νομού ανέρχονται στα 9 εκ. ευρώ, ενώ στις 8 Αυγούστου πληρώθηκε το 43% των οφειλών του Μαϊου, ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχει εξοφληθεί και ο Ιούνιος. Όπως σημείωσε, στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης θα καταγραφούν οι διαθέσεις των μελών του συλλόγου τις οποίες και θα μεταφέρει ο ίδιος την Πέμπτη 23 Αυγούστου στην Πανθεσσαλική Γενική Συνέλευση των Συλλόγων που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου στις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση στον βουλευτή κ. Παύλο Σιούφα σε αναφορά του για το δρόμο προς Κουμπουριανά και τη γέφυρα Νασιώκα
Επόμενο άρθρο Αερομοντελιστές της Αερολέσχης Πύλης και της Καρδίτσας πετάνε σήμερα στην Πηγή Τρικάλων