Απάντηση στον βουλευτή κ. Παύλο Σιούφα σε αναφορά του για το δρόμο προς Κουμπουριανά και τη γέφυρα Νασιώκα


Απαντώντας στην επισήμανση του Βουλευτή Καρδίτσας κ. Παύλου Σιούφα σχετικά με τον δρόμο που οδηγεί στα Κουμπουριανά, θα θέλαμε να  τονίσουμε τα εξής: Πραγματικά ο εν λόγω δρόμος χρήζει βελτίωσης για να μπορούν όσοι τον χρησιμοποιούν να κινούνται με ασφάλεια και με άνεση. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε στον κ. Βουλευτή, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, δεν έχουν καμία αρμοδιότητα παρέμβασης και ούτε δικαιούνται να κατασκευάσουν ένα δρόμο που δεν ανήκει στην δικαιοδοσία τους. Είναι λοιπόν κατανοητό το ενδιαφέρον του κ. Π. Σιούφα για τη βελτίωση του δρόμου, αλλά από την άλλη πλευρά οφείλουμε να τονίσουμε πως θα έπρεπε να απευθύνει τη ανοικτή επιστολή, προς τον φορέα που είναι αρμόδιος. Με την ευκαιρία αυτή θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν τα καθήκοντα τους, έχουν δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την ορεινή περιοχή της Αργιθέας. Πολλοί οδικοί άξονες κατασκευάστηκαν ή κατασκευάζονται. Αναφέρουμε ενδεικτικά τον οδικό άξονα Βλάσι – Πετρίλο και τον οδικό άξονα προς Ι. Μ. Σπηλιάς που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Επίσης προχωρούν οι διαδικασίες για το δρόμο Νεοχώρια – Αργύρι καθώς και το δρόμο Καλή Κώμη – Ελληνικά. Ακόμη συνεχείς βελτιώσεις γίνονται στο δίκτυο (και στον δρόμο προς Κουμπουριανά, η Π.Ε. Καρδίτσας έχει κάνει εργασίες αποκατάστασης φθορών, παρά το γεγονός ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα της) καθώς στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Σε ότι αφορά τη Γέφυρα Νασιώκα έχουμε να επισημάνουμε ότι το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Πίνδος», το οποίο όμως εδώ και καιρό έχει ουσιαστικά «παγώσει». Πάντως με παρεμβάσεις μας καταφέραμε ειδικά για το συγκεκριμένο έργο να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες πιστώσεις. Έτσι  αναμένεται μέχρι το Σεπτέμβριο, το έργο να έχει δοθεί στην κυκλοφορία.

Με την ευκαιρία αυτή πάντως θα θέλαμε να ζητήσουμε από τον βουλευτή, με την δύναμη του θεσμικού αξιώματος που κατέχει, να παρέμβει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να δοθούν οι πιστώσεις που δικαιούται η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Δεν είναι δυνατόν να μεταβιβάζονται διαρκώς αρμοδιότητες, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν περικοπεί σημαντικά οι Κ.Α.Π., καρκινοβατεί το ΕΑΠΝΑ, πληρώνουμε από δικά μας κονδύλια τους μεταφορείς για τη μεταφορά των μαθητών, δεν χρηματοδοτούνται έργα του Πίνδος κ.α.

Είμαστε σίγουροι πως οι βουλευτές του Νομού και εν προκειμένω ο κ. Σιούφας, θα βοηθήσουν ουσιαστικά το έργο της αυτοδιοίκησης και φυσικά θα δείξουν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, για τους κατοίκους της υπαίθρου.

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - Τους οφείλονται συνολικά 9 εκ. ευρώ