Πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης


Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος ενημερώνει ότι, μετά από τη Συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών αγώνων σχετικά με τον προγραμματισμό των αθλητικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχ. έτους 2008-2009, αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες όλων των τύπων Λυκείων (Ημερήσια, Εσπερινά, Μουσικά και εκκλησιαστικά ), των ΕΤΑΔ και των ΕΠΑΛ  και η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Μαρτίου 2009.

Ο κ. Ταλιαδούρος σημείωσε ότι:

«Η διοργάνωση της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Μαθητικού Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην Πόλη μας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι μαθητές και οι συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Καρδίτσα και να δημιουργήσουν δεσμούς με την περιοχή μας.

Το Υπουργείο Παιδείας στηρίζει έμπρακτα την άρτια διοργάνωση των μαθητικών πρωταθλημάτων. Είναι δεδομένο ότι η τακτική σωματική άσκηση είναι ιδιαίτερα ευεργετική στην παιδική ηλικία, συμβάλλοντας σημαντικά στη μαθησιακή διαδικασία, αναχαιτίζοντας την παιδική παχυσαρκία και αποβάλλοντας ανθυγιεινές συνήθειες από το σημερινό τρόπο ζωής. Επιδίωξή μας είναι η οργάνωση όσο το δυνατόν πληρέστερα των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων και η ομαλή σύνδεσή τους με τον αθλητισμό επιδόσεων, με γνώμονα πρώτιστα την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια των μαθητών και στο έργο των Προπονητών – Προπονητριών για το τρέχον σχολικό έτος».

Προηγούμενο άρθρο Περιοδεία Νομάρχη στα χωριά Γεωργικό, Μητρόπολη & Φράγκο
Επόμενο άρθρο Στο Επιμελητήριο Καρδίτσας ο Τούρκος Πρόξενος