Κατασκευή αρδευτικών – στραγγιστικών αντλιοστασίων με χρηματοδότηση από (ΚΑΠ)


Επίσκεψη του Νομάρχη στα αντλιοστάσια.

O Νομάρχης κ. Αλεξάκος συνοδευόμενος από τους αντινομάρχες Β. Νίκου και Μ. Καρατσιώρη και τους επιβλέποντες μηχανικούς κ. Μπαρτζιώκα και κ. Αλογάριαστο επιθεώρησε το έργο «Κατασκευή αρδευτικών-στραγγιστικών αντλιοστασίων προϋπολογισμού 672.350,00 € με ΦΠΑ που χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Νομαρχιακού προγράμματος (ΚΑΠ).

Κατασκευάσθηκαν δύο (2) «αντιπλημμυρικά» και πέντε (5) «αρδευτικά» αντλιοστάσια για τη βελτίωση της άρδευσης περιοχών του νομού συνολικής έκτασης 15.000 στρεμμάτων.

Αναλυτικά τα αντλιοστάσια που κατασκευάσθηκαν αφορούν τα αγροκτήματα

1.Στη δεξιά δανειόταφρο του π. Καλέντζη στο αγρόκτημα Βλοχού η κατασκευή ενός αντλιοστασίου για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

2. Στη δεξιά δανειόταφρο του συλ. Ιταλικού στο αγρόκτημα Πεδινού η κατασκευή ενός αντλιοστασίου για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

3. Στην αριστερή παγγίνα του συλ. Μέγα στο αγρόκτημα Ριζοβουνίου για τη βελτίωση της άρδευσης περιοχής έκτασης 3.000στρ.

4. Στην αριστερή παγγίνα του π. Σοφαδίτη στο αγρόκτημα Σοφάδων για τη βελτίωση της άρδευσης περιοχής έκτασης 3.000στρ.

5. Στη δεξιά παγγίνα του π. Καλέντζη στο αγρόκτημα Μεταμόρφωσης για τη βελτίωση της άρδευσης περιοχής έκτασης 3.000στρ.

6. Στη δεξιά παγγίνα του π. Φαρσαλίτη στο αγρόκτημα Πασχαλίτσας, για τη βελτίωση της άρδευσης περιοχής έκτασης 3.000στρ.

7. Στο συλ. Βρένικο στην περιοχή «Βάλτος» του αγροκτήματος Καππαδoκικού για τη βελτίωση της άρδευσης περιοχής έκτασης 3.000στρ.

Το έργο άρχισε να εκτελείται από την Άνοιξη του 2007, ήδη ολοκληρώθηκε στο σύνολο του και απομένει η ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων για να είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί από την επόμενη αρδευτική περίοδο. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει δεσμεύσει την συμμετοχή της για τις δαπάνες ηλεκτροδότησης και η πρόοδος θα εξαρτηθεί πλέον από την καταβολή της συμμετοχής των εταίρων και την δυνατότητα της ΔΕΗ να ηλεκτροδότηση τα αντλιοστάσια.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ Νομάρχης δήλωσε ότι «με την κατασκευή των αντλιοστασίων θα επιτύχουμε αφενός την βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας και αφετέρου την βελτίωση άρδευσης σε έκταση 15.ΟΟΟ στρεμμάτων σε αγροκτήματα περιοχών του νομού.

Έχουμε τονίσει κατ επανάληψη ότι είναι προτεραιότητα μας η στήριξη του αγροτικού τομέα και των αγροτών. Για να στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα διαθέτουμε κάθε χρόνο το 80% περίπου των πόρων που έρχονται στην Νομαρχία για έργα που αφορούν τον αγρότη (αντλιοστάσια, αγροτικό εξηλεκτρισμό, τεχνικά έργα σε αγροκτήματα, αγροτική οδοποιία κλπ).

Στα πλαίσια αυτά υλοποιούμε έργα υποδομής που θα τον βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούνται από την έλλειψη νερού προκειμένου αφενός να αυξήσει την παραγωγή του και αφετέρου να μειώσει το κόστος παραγωγής.

Προηγούμενο άρθρο Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου: Οι ευθύνες της Ν.Δ. αναδεικνύονται στην Εξεταστική
Επόμενο άρθρο Περιοδεία Νομάρχη στα χωριά Γεωργικό, Μητρόπολη & Φράγκο