Ρεσιτάλ για δύο κιθάρες στο ΔΩΚ


Το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας ξεκίνησε ήδη δυναμικά την νέα σχολική χρονιά και διοργανώνει ρεσιτάλ κιθάρας με το εξαιρετικό ντουέτο ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ – ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΥΛΟΥ. 

Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2008 στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΚ Γαρδικίου 25 στον 3ο όροφο.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλους τους φίλους της ποιοτικής παγκόσμιας οργανικής μουσικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη.  

Κυριακή Κόντη – Θανάσης Παύλου

Έχοντας μια επιτυχημένη σολιστική δραστηριότητα για περισσότερα από 15 χρόνια και τα εγκωμιαστικότερα σχόλια από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους η Κυριακή Κόντη και ο Θανάσης Παύλου – ζευγάρι στη ζωή και την τέχνη – θεωρούνται  σήμερα ως ένα από τα κορυφαία ντουέτα κιθάρας στην Ελλάδα.

Γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη, γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στη τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησαν το 1991 παίρνοντας το δίπλωμά τους με Α΄ Βραβείο παμψηφεί και την τιμητική διάκριση του Ωδείου, το ‘Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως’. Αργότερα συμμετέχοντας σε διεθνή σεμινάρια στην Ελλάδα, Αγγλία και Ισπανία εμπλούτισαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους δίπλα σε διαπρεπείς καλλιτέχνες της εποχής μας όπως οι José Tomas, David Russell, Roberto Aussel, Sergio & Odair Assad, Nigel North, κ.ά.

Το ντουέτο Κυριακή Κόντη – Θανάσης Παύλου έχει στο ενεργητικό του διακρίσεις σε διαγωνισμούς, ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς και ποικίλες συμμετοχές σε διεθνή Φεστιβάλ ή σημαντικές καλλιτεχνικές διοργανώσεις όπως αυτή του Μαΐου  2003  με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Leo Brouwer.

Ζώντας πάντοτε στη Θεσσαλονίκη με τα δύο τους παιδιά, διδάσκουν σε γνωστά μουσικά ιδρύματα της πόλης τους, ενώ παράλληλα συνεχίζουν τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες με ρεσιτάλ συναυλίες και ηχογραφήσεις.

Οι ερμηνείες τους στο πρόσφατο CD τους με έργα Ντεμπισύ, Πιατσόλα, Φωρέ, Νιάταλι κ.ά. έγιναν αποδεκτές με ευμενέστατα σχόλια.

Προηγούμενο άρθρο Ζήτησαν την ακύρωση των εκλογών οι υποψήφιοι της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ
Επόμενο άρθρο Ερώτηση κ. Τσιάρα για το συνταξιοδοτικό υπαλλήλων ελληνικής αγροφυλακής