Επιτυχημένη η παρουσία της Ν.Α. Καρδίτσας στην 24Η PHILOXENIA 2008


Άκρως εποικοδομητική και επιτυχημένη ήταν η φετινή συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA 2008″, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από 30 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2008.

Η φετινή έκθεση πέρασε στην ιστορία του θεσμού ως η πιο εμπορική διοργάνωση, καθώς καταγράφηκε αύξηση των εμπορικών επισκεπτών κατά 40% και των απλών επισκεπτών κατά 17%. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το περίπτερο του Νομού μας, το οποίο έγινε πόλος έλξης εκατοντάδων ανθρώπων που προσήλθαν για να πάρουν πληροφορίες και ενημερωτικά τουριστικά έντυπα. Επιπλέον, στους επισκέπτες του περιπτέρου μας προσφέρθηκαν διάφορα είδη από τοπικές πίτες, μέλι, κρασί, τσίπουρο και λουκούμια, ως δείγματα των αυθεντικών παραδοσιακών γεύσεων της περιοχής. Άκρως θετικά και κολακευτικά ήταν τα σχόλια του κοινού όσον αφορά στην ποικιλία και την ποιότητα των τοπικών προϊόντων, στην άρτια οργάνωση του περιπτέρου μας, αλλά και στην εξυπηρέτηση και ενημέρωση που προσέφερε το υπαλληλικό κλιμάκιο της Ν.Α. Καρδίτσας καθώς και οι εκπρόσωποι διαφόρων τοπικών φορέων που ενεργοποιούνται στον τουρισμό.

Το περίπτερο της Ν.Α. Καρδίτσας επισκέφτηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, η Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Άντζελα Γκερέκου, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κος Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Ιτάμου κ. Βασίλειος Τσαντήλας, η εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ. κα Ρίτσα Χατζοπούλου και η κα Μαρία Καραμπινά ως εκπρόσωπος του Δήμου και της Δ.Ε.Τ.Α.Κ..     

Η εκπροσώπηση της Ν.Α. Καρδίτσας έγινε από τον Νομάρχη κ. Φώτιο Αλεξάκο, τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Νίκο Καλιακούδα, την Αντινομάρχη Υγείας Πρόνοιας, Τουρισμού & Πολιτισμού κα Αθηνά Πέτσα, τον Αντινομάρχη Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής κ. Βασίλειο Νίκου, τον Αντινομάρχη Διοίκησης κ. Ιωάννη Σβάρνα, τον Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Κατσαρό Ευάγγελο και τον Νομαρχιακό Σύμβουλο και τέως Νομάρχη κ. Βασίλειο Αναγνωστόπουλο.

Το υπαλληλικό κλιμάκιο που είχε την ευθύνη λειτουργίας του περιπτέρου και ενημέρωσης του κοινού αποτελούνταν από την Προϊσταμένη της Δ/νσης Πολιτισμού, Τουρισμού & Νεότητας της Ν.Α. Καρδίτσας κα Άλκηστη Κολοκύθα, τον Ειδικό Σύμβουλο κ. Κώστα Φωτάκη και τους υπαλλήλους κα Αγγελούση Μαρία και κα Τσαγκαράκη Ευαγγελία.    

Κατά τη λειτουργία της Έκθεσης διανεμήθηκαν τουριστικά έντυπα του Νομού Καρδίτσας (τουριστικοί οδηγοί, θεματικά φυλλάδια, DVD, χάρτες, αφίσες κ.ά.), καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια για τα τουριστικά καταλύματα του νομού.

Προηγούμενο άρθρο Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος προς μυκηναϊκό τάφο Γεωργικού
Επόμενο άρθρο Ζήτησαν την ακύρωση των εκλογών οι υποψήφιοι της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ