H μεταπολίτευση τελείωσε, και η πατρίδα μας μπήκε σε μια καινούργια ιστορική περίοδο, από την στιγμή που την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε η τεχνοκρατική κυβέρνηση Παπαδήμα.
Είναι πλέον σαφές ότι οι πολιτικές δυνάμεις που σχηματίστηκαν μετά την δικτατορία, έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο, αφού οδήγησαν την χώρα στην τραγική οικονομική και κοινωνική κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε. Δεν έχουν τίποτε καινούργιο να δώσουν, ενώ συγχρόνως προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, ορίζοντας κυβέρνηση τεχνοκρατών, και ελπίζοντας στην ανάληψη της εξουσίας ξανά μετά την κρίση, κρίση την οποία πληρώνει ο λαός και όχι οι ίδιοι που την προκάλεσαν, όπως θα έπρεπε.
Τι είναι όμως πραγματικά αυτό που πρέπει να δώσει η πολιτική και τα πολιτικά κόμματα σε έναν λαό;
Αυτά είναι, πρώτον η εθνική ασφάλεια και κυριαρχία (υπερασπίζοντας με σθένος τα κυριαρχικά μας δικαιώματα), δεύτερον η ηθική και πνευματική ανύψωση (εμφυσώντας ηθικές αρχές και ιδανικά μέσα από το σύστημα παιδείας) και τρίτον η υλική ευμάρεια (δημιουργία πλούτου για όλους με σταθερή και αποφασιστική οικονομική πολιτική).
Αυτοί είναι οι πυλώνες κάθε πολιτικής πράξης και κάθε πολιτικού κόμματος που σέβεται τον λαό που υπηρετεί. Είναι δε συνδεδεμένες άρρηκτα μεταξύ τους, και εάν κατά την διάρκεια μιας διακυβέρνησης λείψει μία από αυτές, όχι μόνον δεν επιτυγχάνεται πρόοδος, αλλά υπάρχει η μαθηματική βεβαιότητα ο λαός να βρεθεί σε περιπέτειες, όπως γίνεται σήμερα με την πατρίδα μας.
Εάν έχουμε υλική ευμάρεια χωρίς ηθικές αρχές και ιδανικά, τότε η κοινωνία πέφτει γρήγορα και η υλική ευμάρεια γίνεται κτήμα των ολίγων του πολιτικού συστήματος και της διαπλοκής.
Αντιθέτως εάν δοθεί έμφαση στην πνευματική ανύψωση, δημιουργούνται πολίτες πρώτης κατηγορίας, οι οποίοι με μαθηματική ακρίβεια θα δημιουργήσουν υλική ευμάρεια για όλους.
Όσο για την εθνική ασφάλεια και εθνική κυριαρχία, είναι εκ των ουκ άνευ της πολιτικής διακυβέρνησης, και η υποβάθμισή τους δημιουργεί αληθινό κίνδυνο στην επιβίωση ενός έθνους.
Τι κάναν τα κόμματα του παρόντος πολιτικού συστήματος επ΄αυτών;
Τα μεν κόμματα εξουσίας έδωσαν άκρατη υλική ευμάρεια, με δανεικά χρήματα, για να γίνονται αρεστά και να επανεκλέγονται, τα οποία καλείται να πληρώσει ο λαός, ενώ συγχρόνως αποδόμησαν συστηματικά όλες τις πνευματικές και ηθικές του αξίες, για να μην μπορεί να αντιστέκεται στις αυθαιρεσίες τους.
Εκτός αυτού αποδόμησαν όλους τους παραδοσιακούς τομείς της οικονομίας (όπως γεωργία, ναυτιλία, βιοτεχνία, μεσαία βιομηχανία, μικρά καταστήματα κλπ), καθώς επίσης και κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία και εγκαθίδρυσαν έναν κρατισμό, που εν τέλει επέφερε την πτώση της οικονομίας, του κράτους και της κοινωνίας.
Στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας, πρώτου πυλώνα, η υποβάθμιση των Σωμάτων Ασφαλείας, σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας, οδήγησε στην αθρόα λαθρομετανάστευση χωρίς ελέγχους, και στην αύξηση της εγκληματικότητας σε απίθανα ύψη. Η δε απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες διαρκώς υποβαθμίζονται με την έντεχνη και συνεχή κομματική παρεμβολή στο έργο τους, σε συνδυασμό με την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, εγκυμονεί πιθανούς Εθνικούς κινδύνους.
Μα πάνω από όλα, τα κόμματα εξουσίας, κυβέρνησαν τον λαό με αλαζονεία και υποτιμητικό τρόπο, θεωρώντας τον κτήμα τους, αφαιρώντας κάθε ιδέα για την οποία θα μπορούσε να είναι υπερήφανος (όπως η πατρίδα, η ελληνική σημαία, η θρησκεία, η οικογένεια, ο σεβασμός προς τους γέροντες, η αλληλεγγύη), και προωθώντας ιδέες (όπως ο ατομισμός, ο πλουτισμός, το φακελάκι, η αμφισβήτηση των πάντων, της ελάσσονος προσπάθειας, της επιβολής της βούλησης και όχι του παραγωγικού διαλόγου), και άλλα πολλά που τελικά επέφεραν την απαξίωση των ιδίων και της πολιτικής που άσκησαν.
Τα δε κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, και τα συνδικάτα, πίεζαν και διευκόλυναν με τις πράξεις τους τα κόμματα εξουσίας να γιγαντώνουν τον κρατισμό και να αφανίζουν τον ιδιωτικό τομέα. Ακόμη και τώρα που ουσιαστικά είμαστε χώρα χρεοκοπημένη, εξακολουθούν να βρίσκονται στο παρελθόν και να πιέζουν για την παραμονή στο κράτος πολλών υπερχρεωμένων οργανισμών και εταιριών και για την μη αφαίρεση προνομίων που δόθηκαν στις διάφορες συντεχνίες του κρατικού τομέα. Και όλα αυτά φυσικά για να είναι αρεστά στην κομματική τους πελατεία.
Αγαπητοί συμπολίτες,
επειδή η κατάσταση της χώρας είναι τραγική, και το υπάρχων πολιτικό σύστημα δεν δύναται με τις πολιτικές που εφαρμόζει να μας οδηγήσει στην έξοδο, κάποιοι απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων Ασφαλείας, εμπνευσμένοι από τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο που το 1909 σε ανάλογη κατάσταση της χώρας βοήθησε στην ευημερία του λαού μας, και με πλήρη συναίσθηση και υπευθυνότητα, ιδρύσαμε μαζί με ένα πλήθος πολιτών από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, το νέο πολιτικό κόμμα «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας», γιατί θεωρούμε χρέος μας προς την πατρίδα και την κοινωνία, να επαναφέρουμε την ελπίδα και να δώσουμε προοπτική στον λαό μας. Θα είμαστε παρόντες στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και ζητάμε την ψήφο του Ελληνικού λαού, για να έχουμε την τιμή να τον υπηρετήσουμε μέσα από το Ελληνικό κοινοβούλιο, μέσα στα συνταγματικά πλαίσια.
Το κόμμα μας δεν είναι κλειστό, αλλά είναι ανοικτό σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ιδιαιτέρως στους νέους, που έχουν ευγενείς φιλοδοξίες, επιθυμούν να πολιτευτούν και να προσφέρουν υπηρεσίες στην Πατρίδα, και δεν αρκούνται μόνον στην κριτική και στις διαπιστώσεις.
Αυτό το νέο πολιτικό κόμμα και τις θέσεις του επί όλων των θεμάτων που αφορούν την Ελληνική κοινωνία, θα προσπαθήσουμε με μια σειρά πολιτικών άρθρων σε τακτά χρονικά διαστήματα να παρουσιάσουμε, ώστε να είναι όλοι ενημερωμένοι όταν θα κληθούν πολύ σύντομα στην κάλπη, για να εκλέξουν αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν στην επόμενη βουλή.