Ειδήσεις

Στρατηγικές Συνεργασίες και Καλές Πρακτικές για την Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη: Πολιτικές και Δράσεις Τοπικών Φορέων για την Πρόσβαση των Ρομά σε Υπηρεσίες και Αγαθά


Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισασυνέδριο με θέμα: «Στρατηγικές Συνεργασίες και Καλές Πρακτικές για την Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη: Πολιτικές και Δράσεις Τοπικών Φορέων για την Πρόσβαση των Ρομά σε Υπηρεσίες και Αγαθά».

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε  από την AID και τη REVMA υπό το συντονισμό της UNICEF σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.Στόχος της 1η στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων των δήμων της περιφέρειας Θεσσαλίας, των Παραρτημάτων  Ρομά, τοπικών φορέων υγείας και Ρομά γυναικών των αντίστοιχων οικισμών,ήταν η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Ρομά Κοινοτήτων για την πρόσβαση σε καθαρό νερό και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

 

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας  κ. Πρόδρομος Πύρρος,η Αντιδήμαρχος Σοφάδων Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθελοντισμού κα Αλειφτήρα Σοφία,η Αντιδήμαρχος Τυρνάβου Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ευγενία Μαμανού, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Βλαχούλης,  η Προϊσταμένη Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρικκαίων κα Βέρα Ντάκου, η υπεύθυνη Παιδικής Προστασίας της UNICEFκα Αντιγόνη Αγγελάκη,η Συντονίστρια του Παραρτήματος Ρομά κα ΌλγαΓκουζιώτηκαι η  κα Ελένη Ντάφου εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Σοφάδων.

 

Τέθηκαν εμπειρίες, προβληματισμοί  και αναζητήθηκαν στρατηγικές και συνεργασίες για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις Ρομά Κοινότητες τόσο από τους φορείς όσο και από τους Ρομά που συμμετείχαν στην εκδήλωση, , στο πλαίσιο του προγράμματος “PAN-i: Το νερό είναι τοΠάν!”.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο Τσιγγάνικο Λεξικό
Επόμενο άρθρο Δημήτρης Κουρέτας: Η σημασία της σωστής προσέγγισης στην Πολιτική Προστασία