Ειδήσεις

Συνεργασία του Παραρτήματος Ρομά Σοφάδων και της ΑΝΚΑ στο πλαίσιο υλοποίησης Δράσης Ένταξης Ρομά


Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας του Υπομέτρου 19.3.  του τοπικού προγράμματος LEADER με τίτλο «Διεύρυνση δυνατοτήτων ένταξης στο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον παιδιών και νέων με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο», τα στελέχη της ΟΤΔ της ΑΝ.ΚΑ, Δρ. Καραμαγκιόλα Στέλλα και Σωτηρόπουλος Απόστολος είχαν συνάντηση διαβούλευσης με τον Πρόεδρο του τμήματος Δασολογίας, Επιστήμης Ξύλου και Σχεδιασμού του Παν/μίου Θεσσαλίας Δρ. Νταλό Γεώργιο και τον Δρ. Τρίγκα Μάριο, προκειμένου να διερευνήσουν την οργάνωση προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους Ρομά.

Με σκοπό τη διαμόρφωση δράσεων ένταξης μαθητών Ρομά σε επιλεγμένες σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έγινε συνάντηση με το διαχειριστή της ΑΜΚΕ Itamos Mouzaki κ. Καλαμπαλίκη Θωμά, προκειμένου να διερευνηθεί η εφαρμογή του προγράμματος «Σχολικοί κήποι, σε σχολεία της Π.Ε. Καρδίτσας» μετά από έγκριση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας. Τους σχολικούς κήπους προωθεί σύμπραξη φορέων της περιοχής υπό τον τίτλο «Karava project».

Παράλληλα, συνεχίζονται εντατικά οι συναντήσεις διαβούλευσης με τα στελέχη κ.κ. Γκουζιώτη Όλγα, Παπάρα Στέλλα, Τσιουμάνη Μαρία και τον διαμεσολαβητή του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Σοφάδων πάνω στη θεματολογία των εκπαιδεύσεων / επιμορφώσεων νέων Ρομά των Σοφάδων.

Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων και των προτάσεων αναμένεται η εξειδίκευση του σχεδίου δράσης προς τα τέλη Οκτώβρη με τη συμμετοχή των στελεχών της ΟΤΔ και του Γενικού Διευθυντή κ. Σακελλαρίου Ευάγγελου.

Το διατοπικό σχέδιο συνεργασίας συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΠΑΑ 2014-2020) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

 

Προηγούμενο άρθρο Η Χρύσα Γαλαγάλα-Μάνδρου στο Ηχόραμα 100,8!!!
Επόμενο άρθρο ΑΣΚ: Απαιτητική έξοδος στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα