Ειδήσεις
Tags |

Το Δ.Σ. του Νομαρχιακού Σωματείου Καρδίτσας ΑμεΑ επισκέφτηκε ο βουλευτής Τέλης Σπάνιας


Το Δ.Σ. του Νομαρχιακού Σωματείου Καρδίτσας ΑμεΑ επισκέφτηκε ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Αγραφιώτης, η Γ. Γραμματέαςκ. Μαρία Αποστολοπούλου και η Ταμίαςκ. Ελένη Ζάχαρη.

Έγινε μια εκτενής συζήτηση πάνω σε πολλά ζητήματα τα οποία αφορούν τα ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν σε θέματα που αφορούν την πρόσβαση τους στις δομές υγείας,την υγειονομική τους περίθαλψη,την συνολική κάλυψη των εξόδων–αναγκών απόρροια των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Έγινε συζήτηση για δημιουργία θαλάμων ΑμεΑ σε κάθε κλινική, όπως και για την  επάνδρωση του Νοσοκομείο μας με οδοντιατρικό τμήμα ΑΜΕΑ το οποίο υπάρχει σε Λάρισα και Λαμία, καθώς και εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δομών και πρόσβαση σε αυτές, οι οποίες παρέχουν παρηγορητικές θεραπείες, για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών τους.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις υγειονομικές επιτροπές και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουνκαλύπτοντας κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη την ετερογένεια κάθε αναπηρίας.

Επίσης οι συνομιλητές συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας περισσότερων ευκαιριών, ίση μεταχείριση στην εργασία, την ανάγκη στήριξης τους με πρόσβαση σε κοινωνικά προγράμματα παροχής αγαθών, όπως επίσης και μια σειρά θεμάτων που αφορούν κυρίως την αντιμετώπιση των δυσκολιών στην καθημερινότητάς τους. Όπως την προσβασιμότητα, το δικαίωμα να χρησιμοποιούν όλες τις δημόσιες δομές, και ορισμένες στοχευμενες κινήσειςπου μπορούν να γίνουν προσφέροντάς τους περισσότερο λειτουργικότητα και αυτονομία.

Ο κ.  Σπάνιας ανέφερε ότι έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά  προβλήματα τα οποία συνεχώς βελτιώνονται.

Η κυβέρνηση αυτή,έχει στόχο τηνκαλυτέρευση της ποιότητας ζωής και του υψηλού επιπέδου παροχών υπηρεσιών υγείας στα ΑμεΑ. Γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται, από την εφαρμογή μιας Εθνικής στρατηγικής βασισμένη σε αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ορίζοντα το 2030. Στόχο έχει τηνεπίτευξη καθολικής προσβασιμότητας, αποϊδρυματοποίηση καιδημιουργία συνθηκών αυτόνομης και ανεξάρτητης διαβίωσης, πρόσβαση στην υγεία, συμπερίληψη στην εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, πρόσβαση στην εργασία, ορατότητα των ατόμων με αναπηρία και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, στη βάση της ισοτιμίας και της μη-διάκρισης.

Η επίτευξη αυτών επιβάλλει μια σειρά οριζόντιων, αλλά και στοχευμένων παρεμβάσεων, που η Κυβέρνηση εφαρμόζει και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει για την άρση όλων των εμποδίων και των φραγμών.

Κλείνοντας ο Βουλευτής ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Σωματείου λέγοντας ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα τους στην κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο την κοινωνία μας,όπου τα ΑΜΕΑ θα μπορούν να μετέχουν ισότιμα και να συνεισφέρουν πλήρως στο κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, και πολιτισμικό γίγνεσθαι της χώρας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχή της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία επί τη ιερά μνήμη του αγίου, ενδόξου, πανευφήμου αποστόλου και ευαγγελιστού Λουκά του ιατρού