Ειδήσεις

Συνάντηση Γιώργου Κωτσού με Ταχιάο και Πετραλιά


Ο Βουλευτής Ν. Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας, με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Νίκο Ταχιάο και τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά, με αφορμή τη δρομολόγηση και κατ’ επέκταση την υλοποίηση των έργων αποκατάστασης ζημιών λόγω Daniel.

Oκ. Πετραλιάς από τη πλευρά του, διαβεβαίωσε τον Βουλευτή Καρδίτσας, ότι εντός των επόμενων ημερώνθα υπάρξει έγκριση του σχετικού ποσού από τον προϋπολογισμό, για την αποκατάσταση των ζημιών.

Εν συνεχεία ο κ. Κώτσος επισκέφθηκε τον κ. Ταχιάο, ο οποίος επισήμανε ότι με τη σχετική εγγραφή της ΣΑΕΠ  θα ξεκινήσει και η διαγωνιστική διαδικασία, προκειμένου να αναδειχθούν οι ανάδοχοι των σχετικών έργων. O κ.Ταχίαος ανέφερε επίσης ότι, κινητοποιούνται πολλοί οικονομικοί και τεχνικοί πόροι, για την ανάκαμψη της Θεσσαλίας. Τα οδικά έργα αποκατάστασης, αξίζουν τα 900 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, οι πόροι που θα διατεθούν αγγίζουν το 21% του συνολικού προϋπολογισμού, για την αποκατάσταση ζημιών σε δρόμους και γέφυρες.

Επιπλέον ο κ.Κωτσός αναφέρθηκε και στα κατεπείγοντα έργα αποκατάστασης βλαβών των υποδομών συνεπεία των έντονων καιρικών φαινομένων που αφορούν, τους Δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθεάς.

Παράλληλα ο Βουλευτής Καρδίτσας, συνεχάρη την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, προχώρησαν στην αποκατάσταση ζημιών στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας.

Επιπρόσθετα ο κ.Κωτσός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά προς τον Υφυπουργό Υποδομώνσχετικά με έγγραφο του Δήμου Μουζακίου, που ζητά την  κατασκευή ανισόπεδης οδικής διάβασης επί της σιδηροδρομικής γραμμής στην Δ.Κ. Μαγούλας, ζητώντας να ενταχθεί στα έργα αποκατάστασης των σιδηροδρόμων.

 

Προηγούμενο άρθρο 11ο Πρωτάθλημα Τάβλι Καρδίτσας 2024-25
Επόμενο άρθρο Σε πλήρη εξέλιξη η αγροτική οδοποϊία στο Δήμο Καρδίτσας