Ειδήσεις

Ένα ηχηρό SOS για το πάρκο του Παυσιλύπου εξέπεμψαν φορείς και πολίτες


Ένα ηχηρό SOS για το πάρκο του Παυσιλύπου εξέπεμψα οι «Φίλοι του Παυσιλύπου», το βράδυ της Τετάρτης 9/10, κατά τη συναυλία-γιορτή που οργάνωσαν στην πλατεία Πλαστήρα.

Ήταν μια διαμαρτυρία «Για το Παυσίλυπο της Καρδίτσας και της καρδιάς μας», όπως δηλώνουν οι «Φίλοι του Παυσιλύπου» οι οποίοι, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για την επιχειρούμενη καταστροφική ανάπλαση που θα αλλοιώσει τον αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό χαρακτήρα του πάρκου και της πλατείας Πλαστήρα.

Το βράδυ της Τετάρτης, ενώσανε τις φωνές τους, μαζί και με άλλες συλλογικότητες και πολλούς πολίτες, διαμαρτυρόμενοι και τραγουδώντας για να μην πραγματοποιηθεί η καταστροφική ανάπλαση του κυβερνητικού σχεδιασμού.
Στη συναυλία συμμετείχαν οι: Διονύσης Τσακνής και Φωτεινή Βελεσιώτου καθώς επίσης και οι Νο Μercy for Today, Μαριάνθη Κάτσιαρη, Κάλπιας Παναγιώτης, Gypsies of Paradise.

Προηγήθηκαν ομιλίες μέσα από  τις οποίες εξηγήθηκαν οι λόγοι αντίδρασης απέναντι στο επιχειρούμενο έργο.

Όπως έχει αναφέρει το μέλος των «Φίλων του Παυσιλύπου, αρχιτέκτονας, Στέφανος Ζαφειρόπουλος:

«Η δημοτική αρχή προχώρησε σε μια μελέτη που:

  • Η ξενοδοχειακή της αισθητική καταστρέφει τον οικολογικό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του πάρκου (το πάρκο γίνεται αυλή πεντάστερου ξενοδοχείου).
  • Μια μελέτη-περπαραγωγή προδιαγραφών Ντουμπάι.
  • Που μειώνει την αίσθηση του πάρκου-δάσους και αυξάνει την αίσθηση του πάρκου-ζαρντινιέρα.
  • Που προτείνει την αφαίρεση όλης της θαμνώδους βλάστησης χωρίς να την αντικαθιστά.
  • Που προτείνει εκτεταμένη   υδάτινη επιφάνεια 500 τ.μ. με 60+ πίδακες και υπόγεια δεξαμενή συλλογής και φιλτραρίσματος όμβριων υδάτων.
  • Που προτείνει στο ανατολικό τμήμα τη δημιουργία της πλατείας Δημαρχείου εις βάρος του πρασίνου
  • Που καταστρέφει την παιδική χαρά

  • Μια μελέτη που δεν επεμβαίνει πολεοδομικά στην ευρύτερη περιοχή όπως ο Άγιος Κωνσταντίνος και το  υπαίθριο παρκινγκ, το συγκρότημα του 3ου Δημοτικού Σχολείου και το νέο Δημαρχείο με τον περιβάλλοντα χώρο»

 

Προηγούμενο άρθρο Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Καρδίτσα, 9 χλμ. νότια νοτιοδυτικά του Νεοχωρίου
Επόμενο άρθρο Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλία