Ειδήσεις

Εγκληματικότητα παιδιών – Του Κώστα Βλάχου


Η  εγκληματικότητα   ανθεί σήμερα  σε μικρούς και μεγάλους.  Η πολιτεία  αποφάσισε για κακή επιτήρηση παιδιών  να κλείνει φυλακή και τους γονείς. Για όλα έχει την ίδια συνταγή η κυβέρνηση η σημερινή. Για ακαθάριστα οικόπεδα, σκυλιά, γατιά, σεξουαλική παρενόχληση και άλλα πολλά,  φυλακή.

Για τα λάθη  των κυβερνήσεων δεν υπάρχει ευθύνη.

Όταν γρήγορα η πολιτεία  ελευθερώνει, επικίνδυνους βιαστές και παιδεραστές, υπεύθυνη  για τα καινούργια εγκλήματα  τους είναι ι ίδια.

Τώρα φυλακή και οι γονείς. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους έκρινε ένοχους.

Αντί να παίρνει  μέτρα στο γόνατο όπως λέει ο λαός ,θα ήταν  καλλίτερο να  αναθέσει σε αμερόληπτους ειδικούς για να διερευνήσουν τα αίτια  της έξαρσης της εγκληματικότητας.

Λέω αμερόληπτους  γιατί οι κυβερνήσεις θέλουν να  επωφελούνται  από όλα και να τονίζουν ότι τα  πράγματα θα ήταν χειρότερα  εάν η κυβέρνηση   δεν έπαιρνε …

Αναφέρω μερικά από τα αίτια.

1ο . Η κατάφωρη αδικία παντού.  Υπάρχουν  πολίτες πολλών κατηγοριών. Οι νόμοι

δεν εφαρμόζονται για όλους το ίδιο. Να θυμίσω   πάλι  αυτό που  είπε ο αρχαίος  Αθηναίος  νομοθέτης και φιλόσοφος Σόλων.

Οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης, εάν πέσει  πάνω τους  κάτι ελαφρό και αδύναμο το συγκρατούν, εάν πέσει κάτι βαρύ   και δυνατό τους  σχίζουν  και τους διαπερνούν.

Για τα ίδια αδικήματα,  λ.χ  την κλοπή, οι φτωχοί  οδεύουν προς τη φυλακή, ενώ οι ισχυροί  προς τη δόξα . Αυτό αποτελεί τον κανόνα .

Που  και που για τα μάτια  βάζουνε φυλακή  κάποιον πολιτικό αντίπαλο, για να δείχνουν οι ίδιοι  έντιμοι.

2ο . Η ατιμωρησία. Κανένας  παιδεραστής ,ή βιαστής  δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί

ελεύθερος. Η ποινή έπρεπε  να είναι  ισόβια δεσμά  ή ευνουχισμός. Είναι  βέβαιο  πως αν  αφεθούν ελεύθεροι θα ξανακάνουν τα ίδια. Χιλιάδες τα παραδείγματα.

Εδώ έπρεπε  ο πέλεκυς  της δικαιοσύνης   να είναι   αμείλικτος και όχι λόγια κενά.

Ελάτε στη θέση των  αποπλανημένων  παιδιών. Μήπως  θεωρείται πως αυτά  βλέπουν την κοινωνία  όπως ένα παιδί φυσιολογικό; Όχι ,την βλέπουν σαν αιμοδιψή εχθρό.

Το  ίδιο και την πολιτεία που αφήνει ελεύθερο αυτόν που  του σκότωσε την ψυχή.

3ο. Διαπαιδαγώγηση. Το μεγαλύτερο μέρος σήμερα δεν ανήκει στους γονείς στα σχολεία ή στα  κατηχητικά. Το μεγαλύτερο μέρος ανήκει  στα ΜΜΕ  και κυρίως στο διαδίκτυο.

Τα παιδιά μέσω των κινητών έχουν πρόσβαση  στην ακραία βία και στη

σεξουαλική διαστροφή.  Σαν να μην έφταναν  οι τσόντες  οι ‘’κανονικές ‘’, έχουμε και τις τσόντες  γκέι, τις  κτηνοβασίες και ότι μπορεί να φαντασθεί  διεστραμμένος νους.

Κατάντησε βρισιά  να σε λένε ομοφοβικό. Προσωπικά  μου αρέσει όταν με χαρακτηρίζουν   έτσι  ,δηλαδή φυσιολογικό.

4ο .Ναρκωτικά.  Είναι  τόσο πολύ το χρήμα  που η διακίνηση τους είναι αδύνατο να ελεγχθεί. Τα περισσότερα παιδιά  εύκολα παρασύρονται και αν μπλέξουν εκεί, τότε  δεν έχουν την ευθύνη  για τις πράξεις τους. Δυστυχώς παρασύρονται και καλά  παιδιά.

Δεν θα επεκταθώ, πρέπει  τόμος να γραφτεί.  Έχουν συσσωρευτεί στην κοινωνία πολλά αρνητικά. Φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια, σμπαραλιασμένη ψυχική υγεία, αξίες νεκρές, η οικογένεια  ψυχορραγεί και πληγώνονται τα παιδιά, η παιδεία νοσεί και άλλα πολλά.  Σαν κυνηγημένοι  νιώθουν  οι πιο πολλοί .

Θα σταθώ μόνο  στην τιμωρία των γονέων.  Πρέπει   να εξετάζεται πριν τιμωρηθούν το δέντρο τους το γενεαλογικό.

Ο  γονότυπος  παίζει τον κυριότερο λόγο. Όμως και παιδιά με καλές  γονιδιακές

καταβολές παρασύρονται πολλές φορές.  Για   παράδειγμα ένας έρωτας με λάθος πρόσωπο  τυφλώνει  και  σε  πράξεις σκοτεινές οδηγεί.

Στις περιπτώσεις αυτές τα μεγάλα θύματα είναι οι γονείς. Πολλές οι περιπτώσεις

που γονείς ‘’έπεσαν’’ από τα σύννεφα  και μαύρισε  η ζωή τους. Πολλοί  αυτοκτόνησαν  ,ενώ την πράξη αυτή την θεωρούσαν  αποτρόπαια σε όλη τους τη ζωή.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εξέλιξη της επιζωοτίας της Πανώλους των Μικρών Μηρυκαστικών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εκπαίδευση στις φυλακές: Προκλήσεις, καλές πρακτικές και προοπτικές