Ειδήσεις

Συνέχιση του αφιερώματος στον Γαλλικό Κινηματογράφο


Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας, το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών , Ξύλου και Σχεδιασμού και ο Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτων – στο πλαίσιο του 4ου Αφιερώματος Στο Γαλλικό Κινηματογράφο – θα προβάλουν την Τρίτη 8/10/2024 στο Αμφιθέατρο Γ’ του Τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (Β. Γρίβα 11-13) την ταινία «À L’abordage –  Πρόσω ολοταχώς» του Guillaume Brac. Κωμωδία, 2020, 90’.  Έναρξη προβολής 9:00 μ.μ,, είσοδος ελεύθερη.

  Υπόθεση: O Φελίξ περνά μια νύχτα πάθους με την Άλμα στο Παρίσι, η οποία όμως φεύγει την επόμενη κιόλας μέρα για να βρει τους δικούς της στη νότια Γαλλία. Ο Φελίξ, αποφασισμένος να την κρατήσει στη ζωή του, παρέα με τον κολλητό του από τα προάστια, τον Σερίφ, φορτώνονται με το έτσι θέλω στον Εντουάρ, ένα καλομαθημένο πλουσιόπαιδο, ο οποίος θα τους μεταφέρει στον προορισμό τους. Μια διαπεραστική και παιχνιδιάρικη απεικόνιση των κοινωνικών και πολιτιστικών στρωμάτων της σύγχρονης γαλλικής κοινωνίας, διανθισμένη με τα αιώνια ερωτήματα της αγάπης και της φίλιας.

Ηθοποιοί: Eric Nantchouang, Salif Cissé, Édouard Sulpice, Asma Messaoudene.

Σύντομη κριτική: μια νεανική κωμωδία, τρία αγόρια, ένας έρωτας κι ένα road trip. Ο Guillaume Brac δημιούργησε μια βαθιά ανθρώπινη και συνάμα εξαιρετικά διασκεδαστική ταινία που μπορεί να γλυκάνει την καρδιά σου.

 

Μια ταινία από τη ψηφιακή ταινιοθήκη του IFcinema του Γαλλικού Ινστιτούτου

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στο πλευρό των Παιδιών με Αυτισμό ο Γιώργος Κωτσός
Επόμενο άρθρο Το μέλλον της Γεωργίας και Αλιείας στη Θεσσαλία, οι επιπτώσεις της θεομηνίας Daniel