Ειδήσεις

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Καρδίτσας: Η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά δικαίωμα για όλους


Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για την τραγική κατάσταση των σχολείων, τις υποβαθμίσεις, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τάξεων, την κατάργηση τμημάτων, το αδιέξοδο ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, την αμοιβή-κοροϊδία των νεοδιόριστων, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, τα υπεράριθμα τμήματα στα σχολεία.

Λογαριάζει τους μαθητές ως αριθμούς, “κάνοντας οικονομία” σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αφήνει στο έλεος σχολικές υποδομές για να εξασφαλίσει δισεκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις και για όπλα για να σκοτώνονται οι λαοί για τ΄ αφέντη το φαΐ.

Για τη διαλυτική αυτή κατάσταση στην παιδεία την ευθύνη τους έχουν και οι περιφερειακή αρχή καθώς και οι δημοτικές αρχές, που για μια ακόμα χρονιά αφήνουν τα σχολεία και τις υποδομές τους ασυντήρητα, χωρίς επαρκές προσωπικό για καθαριότητα, φύλαξη κλπ.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Καρδίτσας στηρίζει με κάθε τρόπο τους δίκαιους αγώνες των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών για ένα σχολείο πραγματικά ασφαλές, σύγχρονο και δωρεάν που να μορφώνει τα παιδιά μας και καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας την Τετάρτη 2 Οχτώβρη στις 7 το απόγευμα.

 

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Εντός του Οκτωβρίου η νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια – Με το νέο έτος θα ξεκινήσει η εφαρμογή της
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε ο προσεισμικός έλεγχος δημόσιων κτιρίων – o Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας στο Ηχόραμα 100,8