Ειδήσεις

Συνάντηση με τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Μουζακίου


Προγραμματισμένη συνάντηση με τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας, την Παρασκευή 27-9-2024.Η προσέλευση των γονέων ήταν ικανοποιητική, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον και την αγωνία τους για τη φοίτηση, την επίδοση και τη γενικότερη παρουσία των παιδιών τους στο Σχολείο. Η Διευθύντρια καλωσόρισε τους γονείς και παρουσίασε τη γενικότερη πραγματικότητα που βιώνουν οι μαθητές, τα προβλήματα που σχετίζονται με την ασφαλή φοίτησή τους, ενώ ανέπτυξε τις προοπτικές, τους νέους ορίζοντες και τις δυνατότητες που παρέχει το ΕΠΑΛ για εξωστρέφεια και σύνδεση με την αγορά εργασίας. Στη συνέχεια παρουσίασε τις αλλαγές που επήλθαν στη Σχολική κοινότητα με τον νέο Εκπαιδευτικό Νόμο, με ιδιαίτερη έμφαση στην απαγόρευση του κινητού και στις αυστηρές  ποινές, που προβλέπονται για τους χρήστες-παραβάτες,  που εντοπίζονται στο Σχολικό χώρο. Επίσης, έγινε σαφές το νέο νομικό καθεστώς που ισχύει για το όριο των απουσιών και τη δικαιολόγησή τους.

Ακολούθησε διάλογος και με καθηγητές και καθηγήτριες του Σχολείου, οι οποίοι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της νέας Σχολικής Χρονιάς και διαβεβαιώθηκε στους γονείς ότι προτεραιότητα όλων αποτελεί η ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και η υποβοήθησή του στην επίτευξη των στόχων του, μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Α.Σ. Καρδίτσας παρουσιάζει ομάδα, φανέλα και χορηγούς
Επόμενο άρθρο Ο ΣΘΕΒ και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα Κοινωνικές Δεξιότητες και Νέα Ψηφιακή Πραγματικότητα