Ειδήσεις

Κάλεσμα από ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Καρδίτσας προς τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία


Από την έναρξη ήδη της σχολικής χρονιάς η κυβέρνηση ξεδιπλώνει την αντιλαϊκή της επίθεση στο χώρο της εκπαίδευσης. Στην Καρδίτσα όπως και σε όλη τη χώρα, αντιμετωπίζουμε τις μαζικές συγχωνεύσεις-κλεισίματα τμημάτων από το Νηπιαγωγείο ώς το Λύκειο. Η κυβέρνηση κάνοντας το μαύρο άσπρο, βαφτίζει τους κόφτες “εξορθολογισμό” του εκπαιδευτικού συστήματος με τον υπουργό Παιδείας να δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι αυτή είναι ή λύση για την παιδεία. Δηλαδή η ΔΙΑΛΥΣΗ της!

Λιγότερα σχολεία, λιγότερα τμήματα,
περισσότεροι μαθητές σε κάθε τμήμα, λιγότεροι εκπαιδευτικοί.

  • Στοχεύουν σε ένα σχολείο που δεν θα χωράει τα παιδιά του λαού, που θα αντιμετωπίζει τη νεολαία, τον ανθό του τόπου μας ως “κόστος” και οικονομικό βάρος.
  • Ένα σχολείο που θα καταργεί θέσεις εργασίας για τους εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές.
  • Ένα σχολείο φτηνό για το κράτος, ακριβό για του γονείς και κηδεμόνες που θα τους γεμίζει καθημερινά με άγχος και απόγνωση.
  • Ένα σχολείο που θα στοιβάζει στις σχολικές αίθουσες 25-28 ακόμα και 29 μαθητές υπονομεύοντας τους όρους διδασκαλίας και μάθησης.
  • Ένα σχολείο με μαθητές-”σαρδέλες” σε προβληματικές, έως ακατάλληλες κτιριακές υλικοτεχνικές υποδομές.
  • Ένα σχολείο -ειδικά μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών-, που δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις οικονομικές του ανάγκες, όπως για παράδειγμα το φωτοτυπικό υλικό, την πληρωμή λογαριασμών ρεύματος και τη θέρμανση.
  • Ένα σχολείο που σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργεί χωρίς μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, χωρίς φύλακες, χωρίς νοσηλευτές, χωρίς ψυχολόγους, χωρίς κοινωνικούς λειτουργούς, σε μια εποχή που ολόκληρη η κοινωνία και κυρίως τα παιδιά και οι έφηβοι, έρχονται αντιμέτωποι με ποικίλα προβλήματα που κλονίζουν τις αντοχές τους.

            Και αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο ακρίβειας, ανεργίας, φτωχοποίησης με τις πληγές από τις πλημμύρες στην περιοχή μας να είναι ακόμα ανοιχτές. Ουσιαστικά η επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας είναι τεράστια. Και βεβαίως ξανατροφοδοτείται το δόγμα ότι δεν είναι όλα τα παιδιά  για γράμματα.

            Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί με το πρώτο κουδούνι, συναντηθήκαμε στους δρόμους του αγώνα αποτρέποντας αρκετά κλεισίματα τμημάτων. Όμως ακόμα κλεισίματα και συγχωνεύσεις είναι σε ισχύ. Γι αυτό απαιτείται διαρκής κινητοποίηση. Για να ανατραπούν οι αντιεκπαιδευτικές επιλογές της κυβέρνησης. Για να μπει φραγμός στους σχεδιασμούς για νέο κύμα συγχωνεύσεων.

 

            Η συμμετοχή ΓΟΝΙΩΝ -ΜΑΘΗΤΩΝ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ αλλά και σωματείων/συλλόγων εργαζομένων και αγροτών -Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ- στη συγκέντρωση την Τετάρτη 2/10 στις 7μμ στην Κεντρική πλατεία είναι δήλωση ότι όχι μόνο δεν διαπραγματευόμαστε τη μάθηση των παιδιών μας, αλλά τονίζουμε ότι είμαστε και θα είμαστε συνοδοιπόροι στον καθημερινό αγώνα για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων των μαθητών, για το δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά χωρίς φραγμούς και διακρίσεις, για να ανοίξουν τα φτερά τους και για να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων μας!

 

Συγκέντρωση την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στις 19:00, στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Συμποσίου Γλυπτικής Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Ο λαός της Καρδίτσας να αντιταχθεί με τον αγώνα του στα σχέδια για τη λεγόμενη ανάπλαση του Παυσιλύπου