Ειδήσεις

Μικροεγωισμοί κρατούν καθηλωμένο το Ειδικό Σχολείο – Γράφει ο Γιώργος Ηλ. Τσιτσιμπής


Το πώς έφυγε ο φάκελος του Ειδικού Σχολείου από τις ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ) και πήγε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το εκθέσαμε σε προηγούμενο άρθρο (6-3-24 «Ξεχάστηκε το Ειδικό Σχολείο;»). Δυστυχώς, όσο και να θέλαν να μας πείσουν οι υπεύθυνοι, ότι ήταν μια θετική εξέλιξη, το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του, «μηδέν στο πηλίκο».

Ο μεν κ. Αγοραστός δεν έκανε τίποτα επ’ αυτού, ο δε κ. Τσιάκος προσπαθούσε, απ’ ό,τι έλεγε τουλάχιστον, για την ολοκλήρωση της μελέτης. Όσο και να πιέσαμε, με παραστάσεις μας, να συνεννοηθούν (παλιοί συνεργάτες ήταν άλλωστε) πριν την λήξη της θητείας του Περιφερειάρχη, δεν κατέστη δυνατό!!!

Με την νέα διοίκηση στην Περιφέρεια, άρχισε ένας νέος γύρος επαφών μας, με τον Δήμο και την Αντιπεριφέρεια, για την ολοκλήρωση, τουλάχιστον, της μελέτης. Και ενώ, εκατέρωθεν, μας δήλωναν την καλή τους διάθεση, στην πράξη, πάλι «μηδέν στο πηλίκο».

Με δημόσιες δηλώσεις τους κατέληξαν στο ότι η ευθύνη των σχολείων ανήκει στους Δήμους και ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός για να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο, π.χ. ΕΣΠΑ, για την κατασκευή. Ξαναβρεθήκαμε έτσι στο 2016, τότε που ο κ. Αγοραστός, ενώπιον του κ. Τσιάκου ως Αντιπεριφερειάρχη, μας είχε δηλώσει: «Δύο είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις , πρώτον, ο Δήμαρχος (τότε ήταν ο κ. Αλεξάκος) να κάνει την μελέτη και δεύτερον, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης να προτείνει το έργο ως προτεραιότητα. Εμείς, έπειτα, ως Περιφέρεια, θα προσπαθήσουμε για χρηματοδότηση».

Ακριβώς το ίδιο ισχυρίζεται τώρα ο κ. Τέλιος. Είναι προϋπόθεση η μελέτη, για να προσπαθήσουμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ. Συνεπώς, γιατί ο Δήμος δεν ολοκληρώνει την μελέτη; Επί Αγοραστού η άποψη της Περιφέρειας ήταν σωστή και επί Κουρέτα λάθος; Άλλωστε, απ’ όσο γνωρίζουμε, οι μηχανικοί του Δήμου την είχαν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Δύο υπογραφές έψαχναν, όπως μας έλεγε ο κ. Κουτρομάνος (ειδικός σύμβουλος του κ. Αγοραστού).

Αυτό που έχουμε εισπράξει, από τις επαφές του καλοκαιριού, είναι ότι περιμένουν την πρωτοβουλία κινήσεων ο ένας από τον άλλο. Ο Δήμος από την Περιφέρεια και τανάπαλιν. Δεν επικοινωνούν επί του θέματος, ούτε καν υπηρεσιακά, και το αποτέλεσμα είναι η αδράνεια. Είναι βέβαιο, πως με λίγη καλή θέληση, η μελέτη θα ήταν έτοιμη. Γιατί χάνεται τόσος πολύτιμος χρόνος; Ποιος θα ευθύνεται αν δεν προλάβουμε το ΕΣΠΑ;

Ήδη από την αρχή του έτους πέρασαν 9 μήνες και δυστυχώς οι μικροεγωισμοί κρατούν καθηλωμένη την εξέλιξη του έργου. Ας λάβουμε υπόψη μας ότι ο κυκλικός κόμβος στον υδατόπυργο της Αγ. Παρασκευής σχεδιάστηκε και ετοιμάστηκε γραφειοκρατικά το 2020, εξαιτίας των ενεργειών για το Ειδικό Σχολείο. Οι υπηρεσίες του Δήμου το γνωρίζουν και μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Ο κόμβος κατασκευάζεται και η μελέτη του Ειδικού ακόμα να ολοκληρωθεί…

Κατά τα άλλα, τρεις αντιδήμαρχοι είναι εκπαιδευτικοί και ο ίδιος ο Δήμαρχος δάσκαλος ειδικής αγωγής!!! Άρα, θεωρητικά, έχουν μια ευαισθησία επί του θέματος. Έχουν;

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι εγγραφές της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αγροτική οδοποιϊα του Δήμου Μουζακίου