Ειδήσεις

Η παιδική παράσταση Ο Ραφτάκος των λέξεων σε σχολεία της Καρδίτσας


Την εκπληκτική παιδική  παράσταση «Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, παρακολούθησε χτες την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου  ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Καρδίτσας, κ.Κ. Τέλιος, μαζί με τους μικρούς μαθητές  του σχολείου.

Ο  κ. Τέλιος  απόλαυσε την παράσταση και στο τέλος της , συνεχάρη τους συντελεστές της  και  συνομίλησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και τους μαθητές του.

Τόνισε για άλλη μια φορά, πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικά ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας, στοχεύει στο   βασικό πυλώνα της ανθρώπινης εξέλιξης και καλλιέργειας, την Παιδεία, η οποία  δεν περιορίζεται μόνο στη διδασκαλία των παραδοσιακών γνωστικών αντικειμένων, αλλά στηρίζεται εξίσου και στους  πιο δημιουργικούς και ουσιαστικούς τρόπους για την καλλιέργεια του νου και της ψυχής, που είναι το θέατρο και οι τέχνες, τα οποία οξύνουν το πνεύμα και δημιουργούν πολίτες με κριτική σκέψη, ευαισθησία και βαθιά κατανόηση των ανθρώπινων αξιών.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζοντας τις δράσεις της  σε όλη τη Θεσσαλία  για παιδιά πλημμυροπαθών περιοχών (και όχι μόνο),    εξασφάλισε   10  παραστάσεις με την παιδική αυτή παράσταση η οποία  έχει κάνει πέντε χρόνια συνεχών sold out στην Αθήνα και  οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου, στα δημοτικά σχολεία των Τ.Κ Ιτέας, Φύλλου, Προαστίου, Αγίας Τριάδας, Κέδρου, Καλλιφωνίου, Μαυρομματίου, Μητρόπολης και Μουζακίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Διπλή συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Η Ελλάδα δεν θα ανήκει στους Έλληνες - Του Κώστα Βλάχου