Ειδήσεις

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών Επιδέρμια και ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας


Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ατοπικής Δερματίτιδας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών Επιδέρμια και ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας συμπράττουν και υποστηρίζουντη διεθνή καμπάνια της Παγκόσμιας Ένωσης Συλλόγων Ασθενών με δερματικές νόσους GlobalSkin και της European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations (EFA), με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη νόσο και την αναγνώριση των πολυδιάστατων αναγκών των ασθενών. Υποστηρίζοντας έμπρακτα τους στόχους της Παγκόσμιας Ημέρας, η οποία φέτος εστιάζει στην ανάδειξη του πραγματικού μεγέθους του φορτίου της νόσου, απότο Σύλλογο Επιδέρμια σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας διοργανώνεταιτο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίουανοικτή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ατοπική Δερματίτιδαστην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, όπου θα ενημερώνεται το κοινό για το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.

Με κεντρικό μήνυμα#Η Ατοπική Δερματίτιδα χωρίς φίλτρο(#AtopicEczemaUnfiltered),φέτος εστιάζουμε στηνπραγματική εικόνα της ζωής με τη νόσο, ρίχνοντας φως στις αληθινές και πολυδιάστατες ανάγκες των ασθενώνκαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στην καθημερινότητά τους.Στόχος της φετινής καμπάνιας είναι να αφαιρέσει τα «φίλτρα» με τα οποία πολλές φορές προβάλλεται η νόσος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δημιουργώντας μία εικόνα που δεν αποδίδει την πραγματική φύση της νόσου.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί στο κοινό την αντίληψη ότι η επίπτωση της πάθησης είναι πολύ πιο ήπια από όσο είναι στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα οι σύνθετες ανάγκες και προκλήσεις των ασθενών να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό «αόρατες» και υποτιμημένες. Ως αποτέλεσμα, οι διεκδικήσεις των ασθενών για πρόσβαση σε θεραπευτικές λύσεις που ανταποκρίνονται στην πολυδιάστατη φύση της νόσου, να μη δέχονται πάντα τη δέουσα προσοχή.

Για τους παραπάνω λόγους, ασθενείς με Ατοπική Δερματίτιδα, ιατροί, φροντιστές και εκπρόσωποι οργανώσεων υποστήριξης ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο ενώνουν κάθε Σεπτέμβριο τη φωνή τους για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για τη νόσο. Στο πλαίσιο αυτό, σκοπός της φετινής κινητοποίησης των ασθενών είναι να γνωστοποιήσουν το φορτίο της Ατοπικής Δερματιίδας στους ίδιους και τους φροντιστές τους και να βοηθήσουν ώστε να αναγνωριστεί η ανάγκη τους για πρόσβαση σε θεραπευτικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της νόσου. Οι ίδιοι οι ασθενείς μιλούν για την εμπειρία τους και την παρουσιάζουν χωρίς φίλτρα, θέτοντας τη νόσοκαι όλες τις συνέπειες που αυτή επιφέρει, στην πραγματική τους διάσταση.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες αρμοδιότητας Π.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στήριξη των κτηνοτρόφων από την πανώλη ζητά η Περιφέρεια