Ειδήσεις

Ντράπηκε και η ντροπή! Η δημοτική αρχή συγκαλύπτει τις δικές της ευθύνες και της κυβέρνησης για την τραγική κατάσταση των παιδικών βιβλιοθηκών του δήμου!


Η απάντηση της δημοτικής αρχής στην καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη διακοπή ρεύματος στις παιδικές βιβλιοθήκες είναι ψευδής, συκοφαντική και επικίνδυνη για τις ανάγκες των παιδιών μας.

Η δημοτική αρχή ψεύδεται λέγοντας για «ολιγόωρη διακοπή ηλεκτροδότησης» στις παιδικές βιβλιοθήκες αφού το ρεύμα είχε κοπεί στη βιβλιοθήκη των Καμινάδων στις 28 Αυγούστου (8 μέρες) και στη βιβλιοθήκη της οδού Σαμαροπούλου στις 2 Σεπτεμβρίου (3 μέρες) πριν από την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης. Επίσης, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στις βιβλιοθήκες της Λάκας Μαντζάρα, των Εργατικών Αγ. Φανουρίου και παρολίγον στη βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά». Η δημοτική αρχή, λοιπόν, καλύτερα να μασά, παρά να μιλά…

Η δημοτική αρχή προσπαθεί με συκοφαντίες ενάντια στη Λαϊκή Συσπείρωση να αποφύγει τα βασικά ζητήματα που θέτουμε και να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης και των εταιρειών-παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν τολμάει να βγάλει κιχ σε αυτούς που κόβουν το ρεύμα από τα παιδιά μας και τα λαϊκά σπίτια με την υποχρηματοδότηση των δήμων, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τις υπέρογκες χρεώσεις και τα ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, αλλά θεωρεί λαϊκιστή όποιον αναδεικνύει τα προβλήματα και την αιτία τους, που δεν είναι άλλη από το κυνήγι του κέρδους. Και πώς να κάνει αλλιώς, αφού συμφωνούν σε αυτή την πολιτική, καθώς όπως συχνά επαναλαμβάνει ο δήμαρχος σε δηλώσεις του «δεν είναι με το κράτος-επιχειρηματία»… τώρα έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο με ποιους επιχειρηματίες – μεγάλες εταιρείες είναι…Με αυτό τον τρόπο κολλάνε καθημερινά ένσημα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για αυτό έχουν ως προτεραιότητα την προώθηση εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες για αναπλάσεις-τσιμέντο και πλακάκια, όπως στο παυσίλυπο, κυκλικούς κόμβους και ενεργειακές αναβαθμίσεις και όχι την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, την αντιπλημμυρική προστασία σε γειτονιές και χωριά, την αναβάθμιση των παιδικών βιβλιοθηκών, τους σύγχρονους χώρους άθλησης και πολιτισμού. Αυτή την περίοδο προχωράνε συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, οι οποίες πάνε χέρι – χέρι με τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, αλλά η δημοτική αρχή δεν διεκδικεί χρηματοδότηση και λύση των προβλημάτων στα σχολεία. Άλλωστε, αυτό παραδέχεται η δημοτική αρχή λέγοντας ότι η διακοπή ρεύματος στις παιδικές βιβλιοθήκες είναι «ήσσονος σημασίας». Γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο σε όλους ποια θέματα είναι για την πολιτική που υπηρετούν μείζονος σημασίας…

Καλύτερα, λοιπόν, να απαντάει η δημοτική αρχή στα φλέγοντα ζητήματα για τις λαϊκές οικογένειες, για τα οποία πρέπει να διεκδικήσει άμεσα χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, παρά να καταφεύγει στη συκοφάντηση όποιου διεκδικεί και στη δικαιολογία «της γραφειοκρατίας» ενώ οι λογαριασμοί ήταν απλήρωτοι εδώ και μήνες καιο ΔΟΠΑΚ (στον οποίο ανήκαν οι παιδικές βιβλιοθήκες) έχει οχτώ μήνες που πέρασε στην ευθύνη του δήμου, αλλά και πιο πριν πάλι ήταν νομικό πρόσωπο που ανήκε και χρηματοδοτούνταν από το δήμο.

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε για κάποια από τα υπόλοιπα προβλήματα των παιδικών βιβλιοθηκών:

  • Τέσσερις μόλις υπάλληλοι για οχτώ παιδικές βιβλιοθήκες, που για αυτό το λόγο λειτουργούν μόνο δύο μέρες τη βδομάδα για πέντε ώρες την ημέρα.
  • Η παιδική βιβλιοθήκη του Αγ. Νικολάου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία του Daniel και ακόμα ένα χρόνο μετά δεν έχει αποκατασταθεί το ταβάνι (φωτο) και δεν λειτουργεί.
  • Η παιδική βιβλιοθήκη της οδού Σαμαροπούλου αποκαταστάθηκε ουσιαστικά με προσωπική εργασία των εργαζομένων πριν από λίγους μήνες, μετά από 4 χρόνια από τις καταστροφές του Ιανού.
  • Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελά» πριν από ένα μήνα περίπου έγινε προσπάθεια διακοπής της υδροδότησης από τη ΔΕΥΑΚ (δημοτική επιχείρηση!) γιατί δεν έχουν πληρωθεί λογαριασμοί από την ίδρυσή της… εδώ και σχεδόν 10 χρόνια!
  • Δεν έχουν αγοραστεί βιβλία εδώ και σχεδόν μια δεκαετία!

Προφανώς για όλα αυτά δεν επαρκούν οι δικαιολογίες της γραφειοκρατίας και του λαϊκισμού, αφού έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους» μαζί με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Να διεκδικήσουν τώρα χρηματοδότηση και περισσότερο μόνιμο προσωπικό με διορισμούς για να λυθούν τα προβλήματα λειτουργίας, συντήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης. Προτεραιότητα είναι τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, οι ανάγκες μας για γνώση, πολιτισμό και ψυχαγωγία.

Αυτά διεκδικεί η Λαϊκή Συσπείρωση και καλεί το λαό της περιοχής να παλέψει και να διεκδικήσει τη ζωή που μας αξίζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και των παιδιών μας, ενάντια σε κυβέρνηση και δήμο που τις πνίγουν.

Υ.Γ. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως μας θέλουν αδύναμους γιατί μας φοβούνται.

Και επειδή η γνώση είναι δύναμη… Υπερασπιζόμαστε το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί

υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καρδίτσας της Λαϊκής Συσπείρωσης: Έκτορας Γάζος,

Κωνσταντίνος Αρχοντής, Αθανάσιος Μακροστέργιος, Πηνελόπη Μπούτα, Αριστοτέλης Τέγος

 

Προηγούμενο άρθρο Με δυναμική κινητοποίηση απαιτήθηκαν μέτρα στήριξης και προστασίας του λαού
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Γυναικών για την αγωνιστική παρέμβαση για το Παυσίλυπο