Ειδήσεις

Όσα ξέχασαν … να κάνουν … στο Μουζάκι – Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Η τετραετής παράλειψη εφαρμογής διατάξεων νόμου (4753/2020), υπουργικής απόφασης (22667/2021) και επιβολής αρχών, κανόνων και ελέγχων στα αέναα δήθεν αντιπλημμυρικά! έργα αποκατάστασης βλαβών «Ιανού και Daniel»έδειξε ότι, δεν υπάρχει βούληση να μπει τέλος στην αναρχία!στην ανομία!στην ανευθυνότητα!στη σπατάλη! στην κακοτεχνία! στη ρύπανση! στη μόλυνση!και στην περιβαλλοντική καταστροφή!! που συντελείται στην κοίτη του Παμίσου.

Δίκαια αγανακτούν και διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Μουζακίου ψάχνοντας

την λειτουργική αποκατάσταση των 770 μ. της Δυτικής Περιφερειακής Οδού! τα πεζοδρόμιά της! τα στηθαία ασφαλείας! τα έργα αποχέτευσης! τη σήμανση! τον  Οδοφωτισμό! την τοποθέτηση κατάλληλου 800 μ.κιγκλιδώματος! στην πλευρά του Ποταμού!! την ανακατασκευή 4.400 μ. υπαίθριου χώρου στάθμευσης! τα έργα εξοπλισμού! τα ασφαλή φωτιστικά σημεία! Και τηναπολεσθείσα με τον «Daniel» πανάκριβη επένδυση!!! κοίτης Ποταμού Παμίσου μεσυρματοκιβώτια!

Λησμόνησαν να θωρακίσουν το Μουζάκι!!! Το κρύβουν!!! Καιόπως φαίνεται είναι μακρύς ο δρόμος! της υπεύθυνης ενημέρωσηςγια τα αίτια, τις συνθήκες και τον καταλογισμό ευθυνών, για την παράλειψη ανανέωσης του Χάρτη Κινδύνου Πλημμύρας!!!και τη διαχείριση τωνεπιπτώσεων στα κατακρημνισμέναΓυμναστήρια! και παρόχθια! στα βουλωμένα ακόμα ρέματα!στις παράνομες αμμοληψίες!!! και στην περίεργη Σιωπή και Αδράνεια των Ελεγκτικών Αρχών!!!!

Είμαστε στο έτος 2024 σαράντα οχτώ μήνες ακριβώςμετά τον «Ιανό»κι ενώ ακόμα δεν προέκυψε και δεν γνωστοποιήθηκε εκτέλεση, ολοκλήρωση και παράδοση όλων των προβλεπόμενων έργων αποκατάστασης βλαβών εντός του συμβατικού χρόνου περαίωσης24-02-2023!!!Και εν τούτοις στην τοπική και Δημοτική αρχή του Μουζακίου θριαμβολογούν και αλληλοσυγχαίρονται!!!Για τιςαποσπασματικές! κατασκευέςΚόμβων!!ΧώρωνΑναψυχής!! Ασφαλτοστρώσεων!! και αόριστων!!! εξαγγελιών τεράστιωνκαι παραπλανητικών φαραωνικών!!!Φραγμάτων περασμένης γενιάς!!! δισεκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος!!!

Δεν αντέχει η κοινωνία μας άλλες απώλειες περιουσιών, πνιγμούς! και βαρύτατους τραυματισμούς δικών μας ανθρώπων, αδυνατεί δε και αρνείται να ζει «φοβισμένη» σε μια διαρκή επικινδυνότητα εξ αιτίαςδήθεν έργων χωρίς πράσινο πρόσημο! με περίεργεςπεριβαλλοντικές εξαιρέσεις!Και παρωχημένες ιδέες του Χθες!!!!

Δοκιμάζεται η αντοχή της ψυχικής μας υγείας με μηδενικό το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, αγνοούμενο! το ολοκληρωμένο σχέδιο πλημμυρικής προστασίας! και λησμονημένα! τα μικρά φράγματα ορεινής υδρονομίας βάρους!!! και ελέγχου!!!

Πρέπει να σταματήσει αυτή ηεπικίνδυνα βλαβερή και επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο, το περιβάλλον και τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, τετραετής αμέλεια! και κοροϊδία!των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων! του άγνωστου! του αλόγιστου! του ανεξέλεγκτου! του ανεύθυνου! του ανέλεγκτου και του ατιμώρητου διαρκείας!!

«Επιτέλους να Αποδοθούν Ευθύνες για τα Θύματα και την Καταστροφή μας»

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις - κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και της προσωπικής διαφοράς