Ειδήσεις

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας: Συνεχίζουμε τον αγώνα για ζήσουμε στον τόπο μας


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας καλεί στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ. για τον ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε ο ΝΤΑΝΙΕΛ

Το συλλαλητήριο αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη αγροτικών συλλόγων, εργατικών σωματείων, εμπορικών συλλόγων, σωματείων αυτοαπασχολούμενων,  μαζικών φορέων, πλημμυροπαθών, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Καρδίτσας, και συμμετείχε με αντιπροσωπεία του ΔΣ και ο Σύλλογος Γυναικών.

Η περιοχή μας ένα χρόνο μετά παραμένει απροστάτευτη και όλοι μας κοιτάμε τον ουρανό κάθε φορά που βρέχει. Δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, δεν έχουν αποκατασταθεί τα αναχώματα καθώς μπαίνουν στο ζύγι με την κερδοφορία που μπορούν να αποφέρουν.

Τα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και της περιφέρειας, βρίσκονται στην γνωστή πολιτική του κόστους – οφέλους που έχει σαν στόχο να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Άρα δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά από εκεί.

Ένα χρόνο μετά τι γίνεται με τις οικογένειες που καταστράφηκε η σοδειά τους, τα σπίτια τους τα χωράφια τους;

Η κατάσταση είναι κυριολεκτικά τραγική. Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν στους πλημμυροπαθείς είναι πολύ κάτω από το 100% της πραγματικής ζημιάς, καθυστερούν ή έχουν δοθεί ελάχιστα χρήματα από την επιδότηση ενοικίου, και τα σπίτια παραμένουν γκρεμισμένα χωρίς πολλές φορές να έχουν μαζευτεί τα μπάζα κτλ.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν η αναστολή λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων και στις πλημμυροπαθείς περιοχές, ανατρέποντας την ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους και ερημώνοντας ακόμα περισσότερο τα ήδη ερημωμένα

χωριά.

Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής πλημμύρας στο πλευρό των πληγέντων μέσα από το στέκι αλληλεγγύης αλλά και συμμετέχοντας μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν.

Έτσι και τώρα ένα χρόνο μετά, οι γυναίκες της περιοχής μας, οι λαϊκές οικογένειες δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από τις πολιτικές που τους έπνιξαν.

Οργανωμένα και συντονισμένα να συνεχίσουμε τον αγώνα. Να έχουμε πάντα στο νου ότι τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτιούνται.

Όλοι μαζί συνεχίσουμε τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας.

Όλοι και όλες την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 10.30 πμ να βουλιάξουμε τον Παλαμά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι φορείς.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Περιοδεία Άννας Διαμαντοπούλου στην Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης 2024