Ειδήσεις

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Καρδίτσας: Όλοι την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, στις 10:30 το πρωί στον Παλαμά


Δώδεκα μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα του ΝΤΑΝΙΕΛ και τέσσερα χρόνια μετά τις πλημμύρες του ΙΑΝΟΥ, ακόμα περιμένουμε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Η λήψη κάθε τόσο μηνυμάτων SMS μας τρομάζει γιατί ξέρουμε ότι οι κατεστραμμένες υποδομές δεν μπορούν να μας προφυλάξουν από μια νέα καταιγίδα. Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και οι Δήμοι νομίζουν ότι απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους με τον καταιγισμό μηνυμάτων από το 112 κάθε τόσο.

Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να συνεχίζεται και να ζούμε με τον τρόμο μιας επόμενης καταιγίδας ή πυρκαγιάς, ούτε να δεχόμαστε ότι για όλα φταίει κάποια ‘’κλιματική κρίση’’, κάποια ‘’κλιματική αλλαγή’’ και άλλες τέτοιες γελοίες δικαιολογίες που ξεφουρνίζουν οι υπεύθυνοι και τα παπαγαλάκια τους στα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να κρύψουν την ανεπάρκεια μέχρι πλήρη έλλειψη αντιπλημμυρικών ή αντιπυρικών έργων για την προστασία πόλεων και χωριών. Πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι πλέον οι φωτιές δεν σταματάνε στα βουνά αλλά μπαίνουν και στις πόλεις!

Ξέρουμε καλά πλέον ότι ούτε ο καιρός φταίει ούτε κάποια έλλειψη πόρων για να γίνουν π.χ. φράγματα που θα κρατάνε το νερά και να μην πλημμυρίζουμε, αντιπυρικές ζώνες κλπ έργα στα δάση για να μην παίρνουν φωτιά με το παραμικρό, αλλά φταίνε οι επιλογές των κυβερνήσεων και οι προτεραιότητες που βάζουν. Βλέπουμε καθημερινά πως ξοδεύονται τα εκατομμύρια στους πολέμους και σε έργα που εξυπηρετούν μόνο τους εργολάβους και τους προμηθευτές!

Το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους τομείς της ζωής μας και κάνει ‘’το βίο, αβίωτο’’ για όλα τα λαϊκά στρώματα, για όλους όσους ζούμε με την πετσοκομμένη σύνταξή, με τον όποιο μισθό έχουν αφήσει οι περικοπές και τα μνημόνια, με το επίδομα ανεργίας για όσους ακόμα το παίρνουν, με την βοήθεια φίλων και γνωστών ή των γονιών για τους ανέργους.

Εμείς οι συνταξιούχοι ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες της περιοχής μας και συμμετέχουμε στο Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή 15 του μήνα στην Κεντρική Πλατεία του Παλαμά, στηρίζοντας το πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε από τους φορείς και τα σωματεία του νομού και καλούμε όλα τα μέλη μας να πάρουν μέρος μαζικά!

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο
Επόμενο άρθρο Ο Δημήτρης Κουρέτας υποδέχτηκε την Ολυμπιονίκη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη