Ειδήσεις

Ο Σύλλογος εμποροϋπαλλήλων συμμετέχει στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο


Στη χρόνιά που μας πέρασε ο λαός μας και ειδικά ο λαός της περιοχής μας, βίωσε όλες τις τραγικές συνέπειες της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των προκατόχων της.

Μιας πολιτικής που βάζει στο ζύγι τις ανάγκες του λαού με τα κέρδη του κεφαλαίου. Το ζήσαμε στο έγκλημα των Τεμπών , το ζήσαμε στις καταστροφικές πλημμύρες πέρυσι για 2η φορά τα τελευταία χρόνια. Το ζούμε κάθε μέρα που δουλεύουμε και δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας , που η υγεία και η παιδεία απέκτησαν τιμοκατάλογο.

Όμως πέρυσι μέσα από αυτές τις δυσκολίες αναδείξαμε τον οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα , σωματεία , φορείς και αγρότες οργανώσαμε το συλλαλητήριο στον Παλαμά για την διεκδίκηση των δίκαιών αιτημάτων των πλημμυροπαθών. Συνεχίσαμε στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα , στα μπλόκα των αγροτών , καθώς και στην μεγάλη απεργία της 28ής Φλεβάρη όπυ δεν πέρασαν τα σχέδια κυβέρνησης και ΓΣΕΕ να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου.

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel ο λαός της περιοχής βρίσκεται ακόμα αντιμέτωπος με τις τραγικές συνέπειες. Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση από κοινού με την Περιφερειακή Αρχή και τους Δήμους και την παρουσία και του πρωθυπουργού μπορεί να οργάνωσαν φιέστες για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και την δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση των πλημμυροπαθών, ωστόσο δεν μπορούν να κρύψουν την ωμή πραγματικότητα.

Παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες της κυβέρνησης, όπως έκανε και πρόσφατα στην επίσκεψή του στη Θεσσαλία ο πρωθυπουργός (με κλειστές συσκέψεις, με ελεγχόμενο ακροατήριο και με τα ΜΑΤ ως περιφρούρηση),  παραμένουν κενό γράμμα, αφού η περιοχή παραμένει απροστάτευτη μπροστά σε νέες πλημμύρες γιατί δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, αναχώματα δεν έχουν αποκατασταθεί, οι αποζημιώσεις που δόθηκαν  στους αγροτοκτηνοτρόφους είναι πολύ κάτω από το 100% της πραγματικής ζημιάς, τα στοιχεία από την αρωγή δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα επιδόματα ενοικίου, σπίτια γκρεμισμένα παραμένουν χωρίς να έχουν μαζευτεί τα μπάζα κτλ.

Ακόμα και τώρα, ένα χρόνο μετά, τα όποια σχέδια κυβέρνησης – περιφέρειας, πατάνε στην εγκληματική λογική του κόστους – οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους και αυτό αποδεικνύεται με την αποδοχή του πορίσματος των Ολλανδών,  καθώς και τα όποια έργα εξαγγέλλονται, είναι αποσπασματικά.

Ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να έχει καμία προσδοκία και να μη δείξει καμιά αναμονή. Να συνεχίσουμε οργανωμένα και συντονισμένα τον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων μας. Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και αυτά τα ελάχιστα που έγιναν, όπως και οι όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στο δρόμο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τους φορείς των αυτοαπασχολουμένων, τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας.

Να δυναμώσει η προσπάθεια διεκδίκησης και συντονισμού κόντρα στον εμπαιγμό και την κοροϊδία! Για να γίνει η αποκατάσταση και η προστασία της ζωής μας, του εισοδήματός μας προτεραιότητα και όχι τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια για νέα κέρδη στις πλάτες μας.

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ καλεί τους  εργαζόμενους, τον λαό της Καρδίτσας στο  Παγκαρδιτσιώτικο συλλυπητηρίο που αποφάσισαν Αγροτικοί Σύλλογοι, εργατικά σωματεία, εμπορικοί σύλλογοι και φορείς σε σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα (10/9) το απόγευμα η ΕΟΑΣΚ, την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στης 10:30 πμ στον Παλαμά, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ντάνιελ».

Προηγούμενο άρθρο Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.) για το έτος 2024
Επόμενο άρθρο Ξενόγλωσσο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας