Ειδήσεις

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Τέλιου για τη νέα σχολική χρονιά


Αγαπητοί μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικοί,  Πρώτη μέρα σήμερα της νέας σχολικής χρονιάς και είναι γεμάτη προσδοκίες, όνειρα και στόχους, για ένα δημιουργικό και παραγωγικό έτος.

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς είναι μια στιγμή ανανέωσης, μια στιγμή όπου ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας, γεμάτο από γνώσεις, εμπειρίες και προκλήσεις, που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε και να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας.

Ο αγιασμός, μας υπενθυμίζει τη σημασία του πνευματικού μας αγώνα, αλλά και της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της υποστήριξης που θα πρέπει να έχουμε μεταξύ μας.

Ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια έχει τη δική του πορεία να διανύσει, και το σχολείο είναι εδώ για να σας δώσει τα εφόδια που χρειάζεστε ώστε να εξελιχθείτε, να μάθετε και να μεγαλώσετε με αξίες και γνώσεις.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Είστε το φως στη ζωή των παιδιών μας, το «ευ ζην» τους. Είστε εκείνοι που θα τους προσφέρετε γνώσεις και θα αναπτύξετε τις δεξιότητες και  την κριτική τους σκέψη, ώστε να αντιμετωπίζουν μόνα τους τις απαιτήσεις  της ενήλικης ζωής τους. Μη κουραστείτε.

Αγαπητοί γονείς,

Σταθείτε αρωγοί στην καθημερινή προσπάθεια των παιδιών σας και στον αγώνα των δασκάλων τους, που μοχθούν για τη μόρφωσή τους. Το κύριο μέλημά τους είναι να κάνουν τα παιδιά μας ολοκληρωμένους ανθρώπους, με ήθος και αρετή.

Αγαπητά παιδιά,

Σας προτείνω να δείτε τη σχολική σας πορεία, ως μια συναρπαστική διαδρομή γεμάτη ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη. Οι δάσκαλοί σας είναι εδώ για να σας καθοδηγήσουν, να σας στηρίξουν και να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας. Αδράξτε κάθε ευκαιρία που θα σας δοθεί και θυμηθείτε ότι η προσπάθεια, η επιμονή και η αγάπη για τη γνώση θα σας ανοίξουν νέους δρόμους στη ζωή σας.

Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Ας την ξεκινήσουμε με δύναμη, αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές μας!

Καλή χρονιά σε όλους!

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας για τη νέα σχολική χρονιά
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Θερινού Σινεμά Καρδίτσας