Ειδήσεις

Τελευταίες δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024!!!


Καλοκαίρι μύρισε ξανά στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας στις τελευταίες δράσεις, στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας  2024, με τίτλο «Από τη γη στον ουρανό… μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω!», που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής  Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ!

Τα παιδιά, έμαθαν την τεχνική του τανγκραμ, το πανάρχαιο κινέζικο παζλ, χρωμάτισαν τα κομμάτια του και στη συνέχεια, τα έκοψαν, τα ταίριαξαν μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας την δημιουργικότητα τους και την φαντασία τους και έφτιαξαν καραβάκια κι άλλα ωραία καλοκαιρινά σχέδια, την ώρα που  αποχαιρετίσαμε τον Αύγουστο, με θαλασσινές διαδρομές, παρέα με φτερωτούς και χνουδωτούς φίλους, που σεβόμαστε και αγαπάμε.. Οι βιβλιοθήκες  είναι χώρος έμπνευσης, ελεύθερης έκφρασης, εξέλιξης και οδηγός γνώσης, δημιουργίας, καλλιέργειας  της αισθητικής, όξυνσης της φαντασίας!!!

Εξερευνώντας κάθε καλοκαίρι τον κόσμο της τέχνης, γνωρίσαμε μέσα από τα βιβλία «Sonia Delaun» της Cara Manes, των εκδόσεων Μέλισσα, και «Frida Kahlo» της Lusy Browuridge, των εκδόσεων Διόπτρα, για τη ζωή και το έργο των δύο αυτών ζωγράφων, από το μακρινό Μεξικό ως την κρύα Ρωσία και με αφορμή τους πίνακες τους, προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τους δικούς μας ζωγραφικούς πίνακες και προσωπογραφίες των δύο καλλιτέχνιδων!!!

Τέλος το μεγάλο ταξίδι της επιβίωσης στην Λίθινη εποχή, συνεχίστηκε με νέες περιπέτειες…

Ακολουθήσαμε τους πρώτους ανθρώπους  σ’ αυτό το δύσκολο ταξίδι τους και στην προσπάθεια τους να δαμάσουν τα στοιχεία της φύσης και να κρατηθούν ζωντανοί. Μέσα από το βιβλίο «Ιστορία του Ανθρώπου», από τις εκδόσεις Ερευνητές. είδαμε τα πρώτα εργαλεία τους, τον τρόπο που άναβαν τη φωτιά, αλλά και το πώς κατάφεραν να γίνουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι και όλη τη μετέπειτα εξέλιξη της ανθρωπότητας, ενώ φτιάξαμε κι ωραίες ιστορίες, στα αγαπημένα μας πλέον βιβλία – ακορντεόν!!!

Από Τετάρτη μέχρι και Παρασκευή, στις επτά βιβλιοθήκες που συμμετείχαν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας  2024, θα γίνουν οι τελετές λήξης των δράσεων. Θα θυμηθούμε στιγμές, θα ψηφίσουμε ποια μας άρεσε πιο πολύ και ποια λιγότερο, θα δούμε βίντεο και φυσικά θα κάνουμε ένα μικρό πάρτι – πανηγύρι για άλλο ένα συναρπαστικό καλοκαίρι που πέρασε…

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10:00 έως τις 12:00 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών. Παιδιά που θα πάνε τώρα Α΄ Δημοτικού  και κάτω, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα (όχι μεγαλύτερο ανήλικο αδελφάκι) καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη βιβλιοθήκη.

Τα υλικά των δράσεων μας χορήγησαν η εφημερίδα «Καθημερινή» και η «ΙΚΕΑ», τους οποίους  ευχαριστούμε θερμά!!!

Κι αυτό το καλοκαίρι στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας… μάθαμε, σκεφτήκαμε… και ζήσαμε μεγάλες στιγμές!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Αποκαλυπτήρια με Έσπερο Λαμίας και ελεύθερη είσοδο!
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ