Ειδήσεις

Κενό … προστασίας στο Μουζάκι – Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Με ανησυχία παρακολουθούμε τελευταία τον υψηλότατο βαθμό επικινδυνότητας Πλημμύρας! Πυρκαγιάς! Ανεμοστρόβιλου! Μόλυνσης! και Ρύπανσης! που απειλούν τη ζωή μας, την ψυχική και σωματική υγεία, ασφάλεια και ακεραιότητά μας, τις περιουσίες μας και το φυσικό περιβάλλον εξ αιτίας των παραλείψεων!λαθών!ανευθυνότητας!αδιαφορίας!κακοτεχνιών! διαχειριστικής ανεπάρκειας!αστοχίας έργων!και μελετών! Όλων των εμπλεκόμενων στην προσπάθεια της σωτηρίας μας.

Δεν έχουν τελειωμό και μέτρο! οι μεγάλες εξαγγελίες, οι δήθεν δεσμεύσεις, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που σπαταλούνται σε αέναα δήθεν έργα δημιουργικής ασάφειας! και η έκθεση ανύποπτων πολιτών ιδιαίτερα μικρών παιδιών σε κίνδυνο!!! από αιωρούμενες και διαταραγμένες καρκινογόνες ίνες αμιάντου! Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Μουζακίου.

Έσπασε κάθε κανόνας αποκατάστασης ηθικής βλάβης από τον άδικο και πρόωρο πνιγμό της δικής μας κοπέλαςκαι από το ανέλεγκτο και ατιμώρητο σκάνδαλο κατεδάφισης και λεηλασίας του δημοτικού κτηρίου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Δοκιμάζεται η κοινή λογική! η υπομονή και η αντοχή μας από την απίστευτη και μακάβρια εικόνα του ακινήτου που είναι πεταμένο και παρατημένο μέσα στο Ποτάμι ένα χρόνο τώρα!Με τους έτοιμους να πάρουν φωτιά Χ.Α.Δ.Α στο κέντρο του Μουζακίου! Τα λύματα που τρέχουν κάτω από το γραφείο του Δημάρχου! Το μπουκωμένο ακόμα ρέμα Παλαιοχωρίτης! Και τη δυσοσμία που αναδύεται ανεξάρτητα εποχής από τα βουλωμένα και σκεπασμένα με ταπάκια φρεάτια!

Πως να αντιμετωπίσουν οι Πολίτες την ωρολογιακή βόμβα! των άστοχων πλαστικών συρματοκιβωτίων! Τα πανάκριβα πέρα δώθε! και τα πάνω κάτω! των χαλικιών και των αναχωμάτων του Παμίσου!Τις παράνομες Αμμοληψίες!Τα Οργώματα!Τα Καλουπώματα! Και τα Τσιμεντώματα! της κοίτης του Παμίσου κ.α.

Είναι τεράστιοχωρίς πράσινο πρόσημο και σχεδόν μη αναστρέψιμο το υγειονομικό, οικονομικό, ψυχικό και ηθικό αποτύπωμα της μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής!Και της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας!

Είναι ανύπαρκτο πλέον το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκωνπου έχασαν τον ύπνο τους!την ηρεμία, την ησυχία τους και υποβαθμίστηκε η ποιότητα της ζωής τους στην τρωθείσα! κωμόπολη του Μουζακίου καθότι και μέχρι σήμερα, τα σχέδια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφώναπό Αέρα! Πλημμύρες! και Πυρκαγιές!

«Ήταν! Είναι! και Παραμένουν Αγνοούμενα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο «Απόβαση» της περίφημης Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ιανός: 4 χρόνια μετά, Ντάνιελ: 1 χρόνος μετά - Η Θεσσαλία στο Επίκεντρο της Κλιματικής Κρίσης