Ειδήσεις

Μέτρα αντιπλημμυρικά – Του Κώστα Βλάχου


Πλησιάζει ο Σεπτέμβριος  Σοφοκλή και δεν μας  βλέπω καλά.  Ο καιρός άρχισε να μας δείχνει  δείγματα  ότι και φέτος δεν θα είναι φυσιολογικός. Τα πρωτοβρόχια  τα παιδιά θα τα γνωρίζουν μόνο από τα σχολικά βιβλία. Τώρα γνωρίζουν τον Ιανό, τον Ντάνιελ τον ΕLIAS    και τρέμει η ψυχή τους.

Είδα τα νεκρά ψάρια στο Παγασητικό και  τρόμαξα πολύ. Φοβήθηκα μήπως  η  φύση

για να ξαναβρεί τις ισορροπίες της  αρχίσει με τα ακραία  της  φαινόμενα να μας εξοντώνει σιγά-σιγά  όπως τα ψάρια  κατά  ομάδες μικρές ή μεγαλύτερες.

Η κυβέρνηση  μπορεί  να μην  έβαλε σαν όρο όταν της ζητούσαν  αυτόν τον υπέρογκο όγκο οπλισμού  για την Ουκρανία   να μας προμηθεύσουν με αεροπλάνα και οχήματα  πυροσβεστικά, αλλά πιστεύω πως θα εξιλεωθεί  με την προστασία των πολιτών με τα αντιπλημμυρικά  έργα. Μου είπε  ο Αγαθοκλής ότι  τα αντιπλημμυρικά μέτρα θα είναι πολύ σοβαρά.

  • Αν και δεν τον έχω για σοβαρό τον Αγαθοκλή, είμαι περίεργος να δω τι σου είπε

-Ότι άκουσε μου είπε. Τα αντιπλημμυρικά μέτρα  που  θα παρθούν  θα είναι.

  1. Όλα τα κολυμβητήρια   θα ενταχθούν   στα   αντιπλημμυρικά  έργα. ΄Όλοι  οι πολίτες θα μαθαίνουν μπάνιο  υποχρεωτικά . Θα δεις γριές  από τα ορεινά  το φθινόπωρο να σχίζουν σαν δελφίνια τα νερά.
  1. Όλοι οι πολίτες  υποχρεωτικά  θα προμηθευτούν  με  σωσίβια, πέδιλα, μπρατσάκια   για τα παιδιά   και κάθε οικογένεια θα  εφοδιαστεί  με μικρή βάρκα φουσκωτή.
  2. απαγορεύονται  οι παραδοσιακές στολές ,καραγκούνικες και λοιπές, ακόμη και σε εκδηλώσεις  πολιτιστικές. Είναι πολύ βαριές  και αν πιάσει  μπόρα θα ρουφήξουν τόσο νερό που θα σε στέλνουν αμέσως στο βυθό.

-Για τα ζωντανά τι μέτρα  θα παρθούν  Περικλή.

-Στις  πληγείσες  περιοχές  έχουν μείνει λίγα και θα είναι μικρές οι ζημιές.

–  Οι κυβερνώντες  είπαν  πως και στην Αττική   από τις πυρκαγιές  οι ζημιές ήταν μικρές.

-Μην  τους παρεξηγείς, δεν τις είδαν, έλλειπαν σε διακοπές. Αμέσως  ο πρωθυπουργός τις διέκοψε για μια ημέρα και βρέθηκε  κοντά στους πληγέντες.  Και αντί να τον ευχαριστήσουν τον γιουχάιζαν. Το  ίδιο και τον Άδωνη  που  με τις αυξήσεις στα φάρμακα  τόσους πολλούς θα απαλλάξει  από τα βάσανα της ζωής. ‘’Ανώριμος ‘’πολιτικά ο λαός.

-Εντάξει ,τους δικαιολογώ , δεν  έπρεπε όμως να κάψουν και καρδιές.  Το  τσιφτετέλι  της υφυπουργού   ανάπτυξης  με φόρεμα προκλητικό  έκαψε πολλές.

-Μην την παρεξηγείς, εδώ γελούσε  η Δούρου  όταν κάηκαν στο Μάτι  104 άνθρωποι.

– Μήπως ήταν  νευρικό το  γέλιο  λόγω της  συμφοράς;

–  Όχι  μόλις είδε τον Ψινάκη  άρχισε να γελάει από χαρά. Τι γαιδουριά.

-Εσύ θα πάρεις βάρκα Περικλή;

-Πήρα  ήδη και της έβαλα μαύρα πανιά  να πλέω σε πόλεις και πνιγμένα χωριά. Μόνο  αν θα σώσω κάτι στις πλημμύρες  θα τα αλλάξω με λευκά, αλλιώς σαν   τον Αιγέα στο βυθό να πνιγώ.

-Πάμε γρήγορα να φύγουμε Περικλή…

-Γιατί ;

-Ακούω   μπουμπουνητά.

-Μη  φοβάσαι, θα μας σώσουν τα  αντιπλημμυρικά

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι επιχειρήσεις επιβραβεύουν την ελληνική κοινοπραξία Enterprise Europe Network-Hellas με τα καλά τους λόγια
Επόμενο άρθρο «Απόβαση» της περίφημης Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στην Καρδίτσα