Ειδήσεις

Γιώργος Καπράνας: 14 χρόνια σκληρής λιτότητας και ακραίας φτώχειας


Συνεχίζει η Κυβέρνηση της Ν.Δ τα δωράκια προς το ΣΕΒ και την εργοδοσία δείχνοντας έτσι ποιος είναι ο προνομιακός της συνομιλητής και συμβουλάτορας σε θέματα που αφορούν τον χώρο εργασίας.

Μετά την ψήφιση της 6μερης εργασίας, μετά την άλλη μια ώρα επιπλέον απλήρωτης ώρας δουλειάς, ο Πρωθυπουργός της χώρας ανεβαίνει στην έκθεση της Θεσσαλονίκης να εξαγγείλει νέα μέτρα ενίσχυσης για τους εργοδότες όπως η μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών με ότι αυτό σημαίνει για τα ασφαλιστικά μας ταμεία.Για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ψίχουλα και κοροϊδία .

Ο πλούτος που παράγεται χάρη στον ιδρώτα και τις θυσίες των εργαζομένων πάει στις τσέπες λίγων, οι Τράπεζες , οι μεγάλοι παίκτες στην ενέργεια, οι μεγάλες αλυσίδες τροφίμων κάθε χρόνο παρουσιάζουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη, ενώ αντίστοιχα όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού φτάνουν στα όρια και κάτω από τα όρια της φτωχοποίησης.

Δισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να δοθούν στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας ,για την Πρόνοια, για τα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, ξοδεύονται για στρατιωτικές δαπάνες και την συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση καμαρώνει και επισημαίνει ότι βελτιώνονται οι οικονομικοί δείκτες προσδίδοντας μια οικονομική δυναμική στην οικονομία, παραβλέποντας όμως ότι οι οικονομικοί δείκτες που αφορούν την διαβίωση των ανθρώπων  όλο και χειροτερεύουν.

Έχουμε χρέος σαν συνδικαλιστικό κίνημα να οργανώσουμε την πάλη μας , ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας , να αγωνιστούμε και να διαδηλώσουμε ενάντια στην νεοφιλελεύθερη αντεργατική και βάρβαρη πολιτική της Κυβέρνησης, στην συνεχιζόμενη ψήφιση αντεργατικών νόμων που στραγγαλίζουν τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα μας, ενάντια στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια που οδηγεί σε φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό, στις συνεχόμενες καταχρηστικές εργοδοτικές αντεργατικές πρακτικές που κοιτά αδιάφορη η Κυβέρνηση.

Για αυτό σαν Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας συμμετέχουμε στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη και ώρα 18:00 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, διεκδικώντας και απαιτώντας :

  • ΣΣΕ με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς που θα έχουν καθολική ισχύ για όλους τους εργαζόμενους.
  • 7ώρο, 5ήμερο σταθερό εργάσιμο χρόνο.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από κάθε πολεμική σύρραξη, να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σωματικής και ψυχικής .
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό.
  • Ισχυρό και καθολικό εθνικό σύστημα Υγείας και Παιδείας που θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες της χώρας μας.
  • Πάταξη της αισχροκέρδειας και μέτρα κατά της ακρίβειας εδώ και τώρα.
  • Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ενώνουμε τις φωνές μας και διαδηλώνουμε για ένα Παρόν και ένα Μέλλον χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή επισφάλεια και ανισότητες.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Την αξιοπρέπεια μας
  • Για δικαιοσύνη παντού
  • Για ισότητα και ισονομία
  • Για καλύτερη ποιότητα ζωής
  • Για μισθούς και συντάξεις που θα φτάνουν για μια αξιοπρεπή διαβίωση

Και φέτος όπως κάνουμε κάθε χρόνο σαν Εργατικό Κέντρο θα βάλουμε λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Τα λεωφορεία  προτείνω να ξεκινήσουν από το άγαλμα Καραϊσκάκη στο Εμπορικό Κέντρο στις 10 το πρωί για να έχουν τη δυνατότητα όσοι θέλουν να επισκεφτούν και την έκθεση της Θεσσαλονίκης .

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο Ιεζεκιήλ 44 και στο τηλέφωνο 24410-22182.

 

 

 

Η εισήγηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας στη συνεδρίαση του ΔΣ για κινητοποίηση στη ΔΕΘ

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας για την κατάτμηση σχολικών Τμημάτων
Επόμενο άρθρο Ιός δυτικού Νείλου: 24 νέα εγχώρια κρούσματα του ιού την τελευταία εβδομάδα