Ειδήσεις

Με απόλυτη επιτυχία η καλοκαιρινή εκδήλωση χορού του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς


       Ο χορός διοργανώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 18-8-2024, στον αύλειο χώρο του μοναστηρίου της Αγίας Τριάδας Οξυάς και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία σε όλους τους τομείς, παρά την κάκιστη κατάσταση τόσο του κεντρικού οδικού άξονα που οδηγεί στο συγκεκριμένο χώρο (δρόμος Νησιά – Αγία Τριάδα) όσο κι αυτής στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του χωριού, που έχουν δεχθεί τα σοβαρά και, σε κάθε περίπτωση, μη καταλλήλως αποκατασταθέντα πλήγματα των τελευταίων θεομηνιών.

Με τη μαζική τους συμμετοχή, ενάντια σ’ όλα τα παραπάνω, και με άμεσο κίνδυνο τόσο για τα οχήματά τους όσο και για τη δική τους σωματική ακεραιότητα, οι Οξυώτες, διαμένοντες τόσο στους οικισμούς του χωριού όσο και σε γειτονικές μ’ αυτό περιοχές (Μουζάκι, Μαυρομάτι, κ.λ.π.), ανταποκρίθηκαν πλήρως στο κάλεσμα του Συλλόγου τους, διαψεύδοντας όλους εκείνους που δήλωναν ενώπιον κυβερνητικών  εκπροσώπων, που πρόσφατα επισκέφθηκαν το Δήμο μας, ότι «εκεί πάνω δε μένει ψυχή».  Απέδειξαν, ακόμα, ότι στο χωριό κυριαρχεί η σύμπνοια και η ενότητα, με τις όποιες διαφορετικές συμπεριφορές ν’ αποτελούν μεμονωμένες, απομονωμένες και καταδικαστέες εξαιρέσεις.

Και όπως κάθε φορά έτσι και φέτος οι Οξυώτες παρέμειναν στο χώρο και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό τους ήχους ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής με τους Στέλιο Ευαγγελάκη και Γρηγόρη Παπαδήμα στο τραγούδι, το Δημήτρη Καραβίδα στο κλαρίνο, το Μανώλη Καραβίδα στο βιολί και τους άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες, που τους συνόδευαν.

Όλοι οι παραβρισκόμενοι εξέφρασαν τα ιδιαίτερα κολακευτικά τους σχόλια για την οργάνωση της εκδήλωσης, αποδίδοντας τα εύσημα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και στα μέλη της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής, που κράτησε αμείωτο το κέφι μέχρι το πρωί.

Θετικότατα ήταν και τα σχόλια όσων από τους παραβρισκόμενους επισκέφθηκαν την έκθεση λαογραφικών αντικειμένων από την καθημερινή ζωή των Οξυωτών, που λειτουργεί στο χώρο της πλατείας του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, αποδίδοντας κι εδώ τα εύσημα στο Σύλλογο.

Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Νικόλαος Κων. Μπλέτσας, που στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου, στην κατάσταση που βιώνει σήμερα το χωριό και στην αδιαφορία των αρμοδίων για τα πάμπολλα ζητήματα που το απασχολούν, επισημαίνοντας και την  απόφαση του ΔΣ να συμπορευτεί, σε συνέχεια και προηγούμενων αποφάσεων των οργάνων του Συλλόγου, με τον αγώνα φορέων και πολιτών για την ανάσχεση των σχεδιαζόμενων στην περιοχή έργων ΑΠΕ (εγκατάσταση ανεμογεννητριών και μικρών υδροηλεκτρικών), εξαιτίας των οποίων τίθεται σε άμεσο κίνδυνο το περιβάλλον αλλά και ο φυσικός και υδάτινος πλούτος του χωριού. Ευχαρίστησε, ακόμα, όλους όσους ενίσχυσαν οικονομικά την εκδήλωση του Συλλόγου (Ανδριάς Δημήτριος ευρώ 200, Τσίγκας Απόστολος ευρώ 100, Φλέγγα Μαρία ευρώ 100, Μπλέτσας Ιωάννης ευρώ 50, Τόλια Ελένη ευρώ 50, Μαγγούρας Κυριάκος ευρώ 30, Ιωάννης και Νικόλαος Κων. Μπλέτσας ευρώ 100) ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο βοήθησαν στην διοργάνωσή της (Δήμος Μουζακίου με τη διάθεση των τραπεζοκαθισμάτων, δωροθέτες, Αλέξανδρος Κούτσικος για τον καθαρισμό των χώρων στάθμευσης).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ηλίας Σερίφης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Οξυάς κος Λάμπρος Ευθυμίου, ο εφημέριος του Ι.Ν. μοναστηρίου Αγίας Τριάδας Οξυάς π. Κων/νος Τόλιας,  η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου απανταχού Οξυωτών ν. Καρδίτσας κα Μαρία Γκαραβέλα και Αθανάσιος Τσιγαρίδας, το μέλος του ΔΣ του ίδιου Συλλόγου κα Καίτη Μπλέτσα και το μέλος του ΔΣ του εν Θεσσαλία Οξυωτών κα Γεωργία Ζαχαρού.

 

Προηγούμενο άρθρο Ανάδειξη Δ.Σ. της Ενεργειακής Κοινότητας Θεσσαλίας που συγκρότησαν φορείς της Αυτοδιοίκησης - Από Καρδίτσα συμμετέχουν Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και ΤΟΕΒ Τιτανίου
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Νέα ενημέρωση κτηνοτρόφων για την πανώλη